Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαφή θέση πήρε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καταδικάζοντας τα πρόσφατα περιστατικά, κυρίως από γονείς αρνητές του κορονοϊού και του εμβολιασμού, με μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, καθώς ξεκαθάρισε πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες.

Διαβάστε ακόμη: Ασπίδα σε γιατρούς, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών: Τέλος το αυτόφωρο

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η Υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος. Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης, ωστόσο όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους Καθηγητές ανέρχεται σε 91%. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα  ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA