Μενού
  • Α-
  • Α+

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν οι 7 από τους 15 μαθητές στο δημοτικό σχολείο Μάλων του Δήμου Ιεράπετρας στην Κρήτη. Πρόκειται για το πρώτο σχολείο στο νησί στο οποίο υπάρχει συρροή κρουσμάτων

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 40 κρούσματα στο σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης - Ελλειψη σε self test και προειδοποίηση από τον δήμαρχο

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το σχολείο είναι κλειστό εν αναμονή οδηγιών από τον ΕΟΔΥ. Οι γονείς κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι και είναι αμφίβολο, δεδομένης της κατάστασης, εάν θα τα στείλουν πίσω. Βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων, ένα σχολείο κλείνει όταν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

Υπενθυμίζεται πως τμήματα σε Δημοτικό του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν λόγω κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 40 παιδιά έχουν βγει θετικά στον κορονοϊό. Τα self test που έχουν διατεθεί στα σχολεία είναι περιορισμένα και ο δήμαρχος της περιοχής εκφράζει την ανησυχία του για έλλειψη, αφού τα παιδιά που κάθονται σε κοντινή απόσταση με όσα βγήκαν θετικά πρέπει να κάνουν κάθε μέρα τεστ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA