Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μην μπαίνετε σε κτίρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από τον σεισμό» αναφέρει το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Περιφερειακές Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης στις 15:35. Η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,8 Ρίχτερ συνεχίζεται και οι μετασεισμοί «χορεύουν» το νησί. Είναι χαρακτηριστικό πως -μέχρι στιγμής- έχουν καταγραφεί οκτώ δυνατοί μετασεισμοί μεγέθους τουλάχιστον 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα από το υπουργείο Κλιματικής Κλίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ισχυρός σεισμός στην περιοχή σας με σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη. Μην μπαίνετε σε κτίρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από τον σεισμό».

https://twitter.com/112Greece/status/1442473895337111554?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός στην Κρήτη είχε δυστυχώς απολογισμό έναν νεκρό, που ανασύρθηκε από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που κατέρρευσε έξω από το Αρκαλοχώρι ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 15 τραυματίες. Στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

90 δωμάτια ξενοδοχείων για τους πληγέντες

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό, επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους ενημέρωσε για την άμεση διαθεσιμότητα 90 δωματίων, σε πρώτη φάση, σε ξενοδοχεία της περιοχής, για τις ανάγκες των πληγέντων από τον σημερινό σεισμό. 

Ο ισχυρός σεισμός 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε έντονα αισθητός όχι μόνο στο Ηράκλειο, που ήταν το επίκεντρο, αλλά και στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA