Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μίκης Θεοδωράκης - Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν είναι γιος του ο Νίκος Κουρής» - «Θα κάνω τεστ DNA» απαντά ο ίδιος

Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής αναμένεται στο επόμενο διάστημα να εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Τι λέει ο Νίκος Κουρής

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της προσωρινής διαταγής που ζητά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να απαγορευθεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης υποστηρίζοντας ότι είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Θεοδωράκης: Θα αποδείξω ότι είμαι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη με τεστ DNA

Η Μαργαρίτα που έχει στραφεί εις βάρος του 54χρονου άνδρα καθώς, όπως λέει, αυτός ψεύδεται και προσπαθεί μετά το θάνατο του Μίκη να αποκτήσει κληρονομικό δικαίωμα, παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο συγκεκριμένος: «αυτοπροβάλλεται κι αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου Θεοδωράκης με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους...»

«Παρών» στη διαδικασία ήταν και ο Νίκος Κουρής ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μαργαρίτα Θεοδωράκη #Μίκης Θεοδωράκης #Νίκος Κουρής

Best of Internet