ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/09/2021 17:13

Κορονοϊός: Ξανά σε μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη, άλλες 10 περιοχές στο «κόκκινο» - Τα μέτρα

Ολοταχώς για νέο μίνι lockdown οδεύει η Θεσσαλονίκη - Η Επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε και επιθυμεί να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού - Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» ισχύουν περιοριστικά μέτρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Ξανά σε μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη, άλλες 10 περιοχές στο «κόκκινο» - Τα μέτρα
Κορονοϊός: Ξανά σε μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη, άλλες 10 περιοχές στο «κόκκινο» - Τα μέτρα
Ανάγνωση:

Στο «κόκκινο» μπαίνει η Θεσσαλονίκη με απόφαση της Επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού. Οπως έγραψε το Reader.gr, οι ειδικοί αποφάσισαν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και η κατάσταση στα νοσοκομεία και γι' αυτό αποφάσισαν να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις αυτές είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές και οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις:

Η επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, κατέγραψε 435 νέα κρούσματα κορονοϊού έναντι 560 για το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής. Η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη προβληματίζει τις υγειονομικές Αρχές το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά 18%.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, σε κόκκινο επίπεδο εντάσσονται οι Π.Ε. Λάρισας, Π.Ε. Χαλκιδικής, Π.Ε. Κιλκίς, όπου παραμένουν και οι Π.Ε. Καστοριάς, Π.Ε. Δράμας, Π.Ε. Ημαθίας, Π.Ε. Ξάνθης, Π.Ε. Πιερίας, Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Καβάλας. Παράλληλα, σε πορτοκαλί επίπεδο πέφτει η Π.Ε. Αργολίδας, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
LOCKDOWN ΜΕΤΡΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ