Μενού
  • Α-
  • Α+

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθη ο συνεργός του 33χρονου ληστή της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο - ντοκουμέντο του Reader από τη σύλληψη του 33χρονου ληστή με τα τατουάζ και το Καλάσνικοφ

Πρόκειται για έναν 41χρονο Έλληνα, σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας (σ.σ. σε υποκαταστήματα τραπεζών) κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων. Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο 41χρονος καταζητούμενος, ο οποίος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι το οποίο ήταν γεμάτο με 12 σφαίρες και ένας ακόμη γεμιστήρας ο οποίος ήταν και αυτός γεμάτος.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή τους, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στο πλαίσιο αναζητήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, στην Αττική, 41χρονος ημεδαπός, για ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς αναζητούνταν ως συνεργός του 33χρονου ημεδαπού, δραπέτη φυλακών, που είχε συλληφθεί μεσημβρινές ώρες της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Σε αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκε ο ανωτέρω καταζητούμενος, ο οποίος συνελήφθη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή τους, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές».

Στη φυλακή βρίσκεται ο 33χρονος συνεργός του

Την ίδια στιγμή στη φυλακή βρίσκεται ο 33χρονος που συνελήφθη από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το απόγευμα της Δευτέρας (27/9) στην Κατεχάκη. Σε βίντεο που κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, φαίνονται οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που επιβαίνουν σε μηχανές να τις εγκαταλείπουν για να κυνηγήσουν και να συλλάβουν τον δράστη. Τον δράστη της ληστείας πρόδωσε, μεταξύ άλλων, το τατουάζ που είχε στο αριστερό χέρι, όπως φαινόταν από το βίντεο από κάμερα ασφαλείας της τράπεζας την ώρα της ληστείας. Ο δράστης ήταν δραπέτης από τις φυλακές Λάρισας ενώ η Αντιτρομοκρατική τον παρακολουθούσε 15 μέρες πριν προχωρήσει στη σύλληψή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA