Μενού
  • Α-
  • Α+

Οριακή παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και συνολικά τη Βόρεια Ελλάδα με τη διασπορά του κορονοϊού και τις νοσηλείες να αυξάνουν ακόμη περισσότερο την πίεση στο σύστημα Υγείας. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.165 νέα κρούσματα από τα οποία τα 195 είναι στη Θεσσαλονίκη ενώ επίσης 31 στη Δράμα, 23 στην Καβάλα, 20 στην Κοζάνη και στη Χαλκιδική και 17 στο Κιλκίς. Έντονο παραμένει το πρόβλημα και στη Θεσσαλία καθώς για μία ακόμη ημέρα τα κρούσματα ήταν -αναλογικά- υψηλά. Στη Λάρισα εντοπίστηκαν 80 νέες μολύνσεις, στη Μαγνησία 23, στην Καρδίτσα 21 και  στα Τρίκαλα 11.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 1.165 κρούσματα, 31 θάνατοι και 332 διασωληνωμένοι

Ήδη από την 1η Οκτωβρίου ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας αλλά και τη μουσική σε καφέ εστιατόρια και μπαρ. Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα δεν έχει υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας για covid  και οι μόλις 7 κενές που υπάρχουν είναι για την Κεντρική Μακεδονία. Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα από τα λήμματα  με το ιϊκό φορτίο να κάνει άλματα 28% μέσα σε τρεις ημέρες από την περασμένη Τρίτη και 41% μέσα τις τελευταίες δέκα ημέρες. Οι περιορισμοί στις 11 περιφέρειες ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου με τους ειδικούς να επανεξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στα μέσα της εβδομάδας.

Αντιδράσεις από αρνητές

Την ίδια στιγμή με προβλήματα συνεχίζεται η πορεία των εμβολιασμών. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Λάρισας με αρνητές έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί από τι κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ, με το εμβόλιο της Pfizer. αντιδρούν στην απόφαση να πραγματοποιούνται έξω από τις εκκλησίες εμβολιασμοί, βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του ναού και τσακώθηκαν με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Αποφασίζουν για τις παρελάσεις

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναμένεται εντός της εβδομάδας να παρθούν και οι αποφάσεις αναφορικά με τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου. «Υπάρχει πάντα η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται. Αν υπάρξει ανάγκη να προφυλαχτούμε, είναι προφανές ότι θα πάρουμε μέτρα. Ό,τι αποφασιστεί για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορά και στις μαθητικές παρελάσεις» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δείχνοντας πως όλα τα σενάρια είναι υπό συζήτηση και πως όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA