Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκινά σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό της άγριας δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τις 18 Οκτωβρίου του 2017. Η υπόθεση, που το τελευταίο διάστημα πήρε πολλές αναβολές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Η 32χρονη είχε δολοφονηθεί με βάρβαρο τρόπο στο ενώ βρίσκονταν στο Β' Νεκροταφείο δεχόμενη 14 μαχαιριές. Ο 62χρονος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δις ισόβια καθώς κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα με το δικαστήριο να επιβάλει την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των ισοβίων και για τις δύο πράξεις. 

Ο ίδιος, εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, είχε ομολογήσει πως σκότωσε την κοπέλα πάνω στην προσπάθειά του να της κλέψει το κινητό και την τσάντα. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κοπέλα αντέδρασε και τότε εκείνος της επιτέθηκε μαχαιρώνοντας την θανάσιμα. Μάλιστα όπως είχε γίνει γνωστό λίγο αργότερα πούλησε το τηλέφωνο για 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι, με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε.

Ζητούν απαντήσεις οι γονείς

«Το παιδί πέθανε από αιμορραγία της είχαν τρυπήσει τη καρδιά της  αλλά περπάτησε 99 μετρά για να ζητήσει βοήθεια με τέτοιο μένος την χτύπησε και πρέπει να κρατηθώ όρθιος αύριο για να δικαιώσω την ψυχή του παιδιού μου. Έχει καταστραφεί όλη μας η οικογένεια», δήλωσε χθες στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Ζέμπερης, πατέρας της Δώρας.

«Δεχόταν απειλές; Ναι! Έστησαν ενέδρα στο παιδί. Δεν βρέθηκε τυχαία να μένει αυτός δίπλα της. Ούτε τυχαία στο νεκροταφείο. Μου έλεγε ότι την απειλούν. Είχε συνεργό; Σίγουρα! Ζητάω να διερευνηθούν τα δυο DNA στα νύχια της» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA