Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απεργία εκπαιδευτικών: Κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Εφετείο Αθηνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν την Δευτέρα εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο θέμα της αξιολόγησης - Το Εφετείο απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης

Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 (Πηγή: Eurokinissi)
Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 (Πηγή: Eurokinissi)

Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου. Απαγορεύει τη συνέχισή της και ορίζει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση της απόφασης.

Σημειώνεται ότι οι απεργίες των εκπαιδευτικών κρίθηκαν παράνομες για τυπικούς λόγους: της ΟΛΜΕ λόγω μη υποβολής αιτήματος για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου, ενώ της ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ λόγω αναρμοδιότητας του ΔΣ τους να προκηρύξουν απεργία-αποχή. Επίσης, κρίθηκε καταχρηστική η κινητοποίηση της ΟΙΕΛΕ, με το σκεπτικό ότι αποτελεί πολιτική απεργία. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το Εφετείο εξέτασε τις δύο εφέσεις, των ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και της Νίκης Κεραμέως. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστέα.

Για την απόφαση του Εφετείου εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλεί σε γενικές συνελεύσεις, προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν την Δευτέρα εκπαιδευτικοί αντιδρώντας στο θέμα της αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Μονομελές Εφέτειο Αθηνών όπου συζητήθηκε η έφεση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των εκπαιδευτικών είναι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε συγκεντρωτικό ποσοστό δασκάλων και καθηγητών 45 % ενώ σύμφωνα με την ΔΟΕ η συμμετοχή στην απεργία των δασκάλων έφθασε το 70%, με βάση τα στοιχεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#απεργία #εκπαιδευτικοί #εφετείο #Νίκη Κεραμέως