Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μπάλλος που χτυπά τη χώρα από τα ξημερώματα της Πέμπτης και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις περισσότερες περιοχές απ' όπου έχει περάσει. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας υπάρχουν έντονες καταιγίδες ενώ στα βόρεια και συγκεκριμένα στη Φλώρινα χιόνισε. Η κακοκαιρία άρχισε από τα δυτικά της χώρας και τα νησιά του Ιονίου και μέσα στην ημέρα αναμένεται να «χτυπήσει» κι άλλες περιοχές και ιδιαίτερα το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και την Εύβοια, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι βροχές από την κακοκαιρία «Μπάλλος» έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε δρόμους της Αττικής, όπου από νωρίς το πρωί παρατηρείται πολύ αυξημένη κίνηση και κατά διαστήματα μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων. Μάλιστα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αττικής για να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο μετά τις 12:00 διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς, καθώς έχουν πλημμυρίσει από νερά. Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά. Ειδικότερα, στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρξαν εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο, ωστόσο και αφού χρειάστηκε να σχηματιστεί αυτοσχέδια γέφυρα, τα παιδιά αποχώρησαν χωρίς προβλήματα.

Δείτε live την εξέλιξη των καταιγίδων

Παράλληλα, το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 και στην Αττική. Στο μήνυμα η Πολιτική Προστασία κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και καλεί να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν.

Από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10, σύμφωνα με το meteo, κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Ισχυροί άνεμοι

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά με τις χαμηλότερες τιμές να έχουν καταγραφεί στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (2,7 βαθμοί Κελσίου), Κομνηνά Εορδαίας (3) και Πλητάκι Ιωαννίνων (3,1). Παράλληλα οι άνεμοι φτάνουν ως και τα 7 μποφόρ στον Θερμαϊκό, τις Σποράδες και το Νότιο Ιόνιο.

https://twitter.com/meteogr/status/1448536565811187717?ref_src=twsrc^tfw

Χιόνια και πλημμύρες στη Φλώρινα

Στην κοινότητα του Νυμφαίου στη Φλώρινα χιονίζει από τις επτά το πρωί, με το χιόνι να έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, δημιουργώντας μια εντελώς χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ελαφριά χιονόπτωση επικρατεί αυτή την ώρα στην ορεινή διάβαση της Βίγλας στο Χιονοδρομικό κέντρο της Φλώρινας, ενώ στα λευκά είναι η Κοτύλη και πολλά ορεινά στην περιοχή του Γράμμου. Η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο στις παραπάνω περιοχές γίνεται με ελαστικά χιονιού, ενώ την ίδια ώρα σε όλα τα πεδινά στη δυτική Μακεδονία επικρατούν βροχοπτώσεις.

https://twitter.com/meteogr/status/1448528654892404737?ref_src=twsrc^tfw

Την ίδια στιγμή σε αδιέξοδο βρίσκονται οι παραγωγοί φασουλιών της Πρέσπας και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς εξαιτίας των συνεχόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων 12 ημερών, που έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί το σύνολο της φετινής τους παραγωγής. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι καλλιεργητές, τα χωράφια σε πλείστες περιπτώσεις έχουν πλημμυρίσει ή έχουν γίνει βάλτοι εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έπεσε τις τελευταίες ημέρες.

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Ελλάδα

Η Αιτωλοακαρνανία είναι από τις πρώτες περιοχές που δέχθηκαν την «επίθεση» της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Ο Δήμος Μεσολογγίου αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία καθώς όπως σημειώνεται η συγκεκριμένη απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού». Αντίστοιχα στο νησί της Κεφαλονιάς, στη Σάμη ο δήμαρχος ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων. Κλειστό και το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Πόρου στο Αργοστόλι.

https://twitter.com/KolydasT/status/1448555455643541506?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA