Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Πατούλης: «Δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα απογευματινά σχολεία»

Υπό εξέταση είναι από την περιφέρεια Αττικής το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα απογεματινά σχολεία αν υποχωρήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» και είναι ασφαλής η μετακίνηση των μαθητών προς αυτά

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για τα απογευματινά σχολεία στην Αττική και να λειτουργήσουν κανονικά, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Όπως επισήμανε ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού και της κακοκαιρίας «Μπάλλος» είναι πιθανό να αλλάξει η απόφαση και να ανοίξουν τα σχολεία ώστε να μην χάνονται μαθήματα.

Διαβάστε ακόμη: «Μπάλλος»: Τα ευτράπελα της κακοκαιρίας

«Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για τα απογευματινά σχολεία αν δούμε λιακάδα και μια διαφορετική εικόνα, είναι κρίμα να χάνονται μαθήματα» είπε στην ΕΡΑ, ενώ ανέφερε πως «Δεν παίζουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά και τις μετακινήσεις».

«Υπάρχει η πρόβλεψη για τα σχολεία, γιατί είναι καλύτερα να προλαμβάνεις και ας είναι υπερβολικό το μέτρο», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης σχετικά με την χθεσινή απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική σήμερα, μεταξύ και άλλων περιοχών της χώρας.

«Υπήρξαν ακραία φαινόμενα, υπήρχαν προβλέψεις από τους μετεωρολόγους και η πόλη λειτουργούσε με προσοχή. Πέρασε ξώφαλτσα από την Αττική στην ακραία του φάση το φαινόμενο και υπήρξαν βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων κάποια προληπτικά μέτρα, γιατί είχε γίνει αναφορά για πάρα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα για το διάστημα 03:00-06:00 το πρωί. Ευτυχώς ήταν λιγότερα του αναμενόμενου και γι’ αυτό παραδόθηκε στην κυκλοφορία γρηγορότερα ο Κηφισός και η παραλιακή, στις 06:30 αντί στις 08:00». Ο κ. Πατούλης, επεσήμανε ότι η βροχή των 8 ωρών περίπου χθες, προσμετράται στο ένα τρίτο του μέσου όρου σε επίπεδο πυκνότητας της χρονιάς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Μπάλλος #κακοκαιρία #Σχολεία #Γιώργος Πατούλης

Best of Internet