Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Ανοιξε η διαθήκη του - Κανένα περιουσιακό στοιχείο στον Νίκο Κουρή

Η πρώτη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη συντάχθηκε το 2011 και η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 - Πού αφήνει το σπίτι του στην Ακρόπολη και το ΙΧ του ο μουσικοσυνθέτης και τι γίνεται με το Νίκο Κουρή

Η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης (21/10) και, σύμφωνα με το Star, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ωστόσο, σημειώνεται ότι στη διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει πως ζητά ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στο ραδιόφωνο που διατηρεί στην Κέρκυρα, με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA. H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εν λόγω άντρα, προκειμένου να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στον συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει συγγένεια.

Διαθήκη Μίκη: «Αυτοαποκαλούμενος Θεοδωράκης» ο Νίκος Κουρής

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν. Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

«Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη ως γιος του» - Τι λέει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας

Για τις πέντε διαθήκες που έχουν συνταχθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και για την υπόθεση του τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής- Θεοδωράκης, έδωσε απαντήσεις ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε ότι δεν ξέρει «ποιες είναι οι αγωνίες του κ. Κουρή», ενώ ανέφερε ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένος «σε ένα επαίσχυντο κείμενο των χαφιέδων της χούντας που παρουσίασε στο δικαστήριο». Όταν ρωτήθηκε για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του γενετιστή για το τεστ DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος απάντησε: «Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται με το έργο του κ. Θεοδωράκη».

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε, μιλώντας στον Alpha, ότι ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται ως γιος του Μίκη Θεοδωράκη στη διαθήκη, απλά γίνεται μνεία στην ιστοσελίδα του, μαζί με άλλες πλατφόρμες διάδοσης του έργου του μουσικοσυνθέτη. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της ανιψιάς του Μίκη Θεοδωράκη ότι «όλοι γνώριζαν ότι ο Νίκος Κουρής ήταν γιος του Μίκη», ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος ανέφερε ότι βασίζεται «σε κάτι διηγήσεις κάποιων ανθρώπων».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μίκης Θεοδωράκης #διαθήκη #Νίκος Κουρής

Best of Internet