Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέους τρόπους προσέγγισης σε όσους δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας. Όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανάμεσα στα μέτρα που θα γίνουν πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η δημιουργία online forum και τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, στην οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες να και υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το εμβόλιο.  

Διαβάστε ακόμη: Η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να... παραδοθεί και φέτος στον κορονοϊό, τα νοσοκομεία γέμισαν ασφυκτικά

Σε συνέντευξή της η κ. Γκάγκα, υπογραμμίζει ότι θα ενταθεί η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά της covid-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ ξεκινάει και online forum και μια τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις και απαντήσεις, όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απάντηση από γιατρούς. «Υπουργείο και ΕΟΔΥ προσεγγίζουμε τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στέλνουμε κινητές μονάδες, μιλάμε με τους τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, προσπαθούμε να λύσουμε τις απορίες και να αμβλύνουμε τους φόβους των αναποφάσιστων. Ξεκινάμε ένα online forum και μια τηλεφωνική γραμμή για ερωτήσεις και απαντήσεις, όπου θα μπορεί ο καθένας να διατυπώνει τις απορίες του και να παίρνει απάντηση από γιατρούς. Αυτό που έχει σημασία είναι να πορευτούμε όλοι μαζί, με τα μέτρα και τον εμβολιασμό, σε ένα ασφαλές αύριο και μια κανονική ζωή».

Περιγράφοντας τα όσα έζησε στο ξεκίνημα της πανδημίας ως εργαζόμενη στο νοσοκομείο αναφοράς covid «Σωτηρία» είπε: «Όταν ξέσπασε η πανδημία, για πρώτη φορά χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε σε μαζική κλίμακα ασθενείς με μια άγνωστη στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα νόσο, η οποία ήταν μολυσματική, συνδεόταν με θανάτους και δεν ξέραμε πώς να προστατεύσουμε και να αντιμετωπίσουμε τους ασθενείς ούτε πώς ακριβώς να προφυλαχθούμε από αυτήν. Ήταν δύσκολο. Η δυσκολία αυτή έκανε τη συνεργασία μεταξύ μας πάρα πολύ σημαντική και πραγματικά δουλέψαμε σαν μια μεγάλη ομάδα. Αυτή η αίσθηση της ομάδας δε θα μας εγκαταλείψει ποτέ».

Αναφερόμενη στα διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ προτάσσει τη συνεργασία για την επίλυσή τους με στόχο την βελτίωση της φροντίδας όλων των ασθενών - Covid ή non Covid , αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες δουλεύουν όλοι οι υγειονομικοί. Όπως δηλώνει η αίσθηση της ομάδας που απέκτησε στις πρώτες μάχες με τον άγνωστο εχθρό στο «Σωτηρία» δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ. Με αυτήν όπλο θα προσπαθήσει να λυθούν προβλήματα και από την τωρινή της θέση τα βλέπει συνολικά σε όλη την επικράτεια.

Η κ. Γκάγκα αποκαλύπτει και μέρος του σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ΠΦΥ. «Αλλάζουμε τον τρόπο εκπαίδευσης των νέων γιατρών, δίνουμε έμφαση στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και δίνουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών». Έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη του καρκίνου και ιδιαίτερα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού. Καταλήγει ότι «η πανδημία δεν πρέπει να αποτελεί αιτία ή αφορμή, για να παραλείπουμε τον προληπτικό έλεγχο» και το σύστημα υγείας παραμένει ανοιχτό και ασφαλές για όλους.

«Είμαι στο υπουργείο, γιατί είμαι γιατρός στο ΕΣΥ 30 χρόνια, ξέρω το σύστημα καλά και θέλω να το δω καλύτερα. Στόχος μου είναι να υπάρχει φροντίδα υγείας για τα καθημερινά και τα απλά παντού στην Ελλάδα, στον τόπο όπου ζει ο κάθε άρρωστος και να υπάρχει επίσης άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένη φροντίδα, όποτε χρειάζεται. Παράλληλα, θέλω όλοι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας να αισθάνονται ασφάλεια και ικανοποίηση σε ό,τι αφορά τις συνθήκες δουλειάς και τις προοπτικές τους για το μέλλον» ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA