Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 20χρονου Ρομά και τον τραυματισμό ενός ακόμη έχουν συλληφθεί, κρατούνται και αναμένεται να απολογηθούν για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ελέγχονται πειθαρχικά με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου.

Διαβάστε ακόμη: Πέραμα: Σήμερα θα παραδοθεί σύμφωνα με συγγενή του ο 16χρονος που ήταν στο αυτοκίνητο της αιματηρής καταδίωξης

Η εφημερίδα Καθημερινή φέρνει στο φως αναφορές των αστυνομικών που εκτελούσαν βάρδια στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης το βράδυ της καταδίωξης που κατέληξε στον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα ο αξιωματικός που εκτελούσε χρέη προϊσταμένου στο Κέντρο Επιχειρήσεων περιγράφει ότι στις 11.45 μ.μ. μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι ακολουθεί ύποπτο όχημα στην οδό Θηβών με κατεύθυνση το Αιγάλεω, το οποίο δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο. 

Συγκεκριμένα γίνεται λόγο για ένα λευκό Hyundai που κινήθηκε κατά μήκος των λεωφόρων Θηβών και Αθηνών αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και παραβιάζοντας φανάρια προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν. 

Κατά τον αξιωματικό, η εντολή για διακοπή της καταδίωξης φέρεται να δόθηκε περισσότερες από μια φορές σε αυστηρό και έντονο τόνο. «Διαβιβάστηκε πολλάκις σε αυστηρό και έντονο τόνο προκειμένου καμία ομάδα να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο με το ανωτέρω όχημα» καταθέτει. Ο ίδιος λέει ότι οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά απάντησαν μέσω ασυρμάτου ότι έλαβαν την εντολή και διέκοψαν την καταδίωξη καθώς και ότι κατόπιν αυτού οι αστυνομικοί στο Κέντρο Επιχειρήσεων θεώρησαν το συμβάν ως λήξαν και επανήλθαν στη φυσιολογική ροή διαχείρισης των περιστατικών.

Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όμως από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. διαβιβάστηκε μέσω ασυρμάτου στο Κέντρο Επιχειρήσεων ότι υπάρχει επείγον περιστατικό με πυροβολισμούς και εμβολισμό υπηρεσιακών οχημάτων και ότι υπάρχουν τραυματίες στην οδό Ελπίδος στο Πέραμα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να επισημαίνει στην αναφορά του ο ίδιος αξιωματικός, μόνο τότε το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε ότι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. από τη Δυτική Αττική είχαν συνεχίσει να καταδιώκουν το όχημα, δίχως να διαβιβάσουν το παραμικρό στο Κέντρο.

«Γύρισα από την τουαλέτα και άκουσα για πυροβολισμούς»

Ανώτερος αξιωματικός που τη βραδιά του συμβάντος βρισκόταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ: «Στις 11.50 μ.μ. άκουσα μια φωνή από το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως και τη λέξη “Κόφτο” χωρίς τίποτα περαιτέρω. Μετά από λίγα λεπτά πήγα στην τουαλέτα και με την επιστροφή μου άκουσα από τον ασύρματο για πυροβολισμούς». 

Στην εφημερίδα μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας και αρμόδιες πηγές, που υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες όσων διημείφθησαν μέσω ασυρμάτου το κρίσιμο διάστημα της καταδίωξης. Επιβεβαίωσαν μεν ότι ο εκφωνητής στο Κέντρο Επιχειρήσεων ζητούσε συνεχώς από τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να διακόψουν την καταδίωξη, όταν το ύποπτο όχημα άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς. Ωστόσο, προχώρησαν σε δύο επισημάνσεις που διαψεύδουν σε ένα βαθμό όσα περιγράφουν στις αναφορές τους οι αξιωματικοί του Κέντρου Επιχειρήσεων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA