Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα δικαστήρια Πειραιά αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ο 16χρονος Ρομά, ο τρίτος επιβάτης του οχήματος που κατεδίωξαν οι αστυνομικοί στο Πέραμα. Την πληροφορία έδωσε ο γαμπρός του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ όπως μετέδωσε το OPEN και ο ANT1. «Θα φανερωθεί το παιδί σήμερα με τον δικηγόρο του» είπε ο κ. Παύλος. «Με τρία μωρά η γυναίκα του τι θα κάνει; Πώς θα τα κάνει πέρα. Δεν έκλεβε, κρίμα στο παλικάρι. Έβγαζε ένα μεροκαματάκι να φάνε τα παιδιά του» ανέφερε κ. Παύλος, για τον 20χρονο που δέχτηκε δεκάδες πυροβολισμούς.

Για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, στον Ασπρόπυργο και το αν θα συνεχιστούν οι εντάσεις είπε: «Εξαρτάται από το νόμο γιατί μας βλέπουν όλοι για τον κλώτσο και τον μπάτσο. Δεν είμαστε άνθρωποι; Αναγκάζονται τα πιτσιρίκια να κλέψουν. Έπρεπε οι αστυνομικοί να σκάσουν τα λάστιχα. Σαν να σκότωσαν μπεκάτσες».

Oι μαρτυρίες των αστυνομικών

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Τη Τετάρτη θα δώσουν την απολογία τους στον τακτικό ανακριτή ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα. Μάλιστα σε μαρτυρία του ο ένας από τους επτά αστυνομικούς που συμμετείχαν στο περιστατικό με τον θάνατο του 20χρονου Ρομά, κάνει λόγο για άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του και των συναδέλφων του. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φέρεται να δήλωσε ότι ο 20χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς με το αυτοκίνητο, γκρεμίζοντας διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες. «Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή» είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τονίζοντας πως οι αστυνομικοί επιδίωκαν την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Φέρεται να σχολίασε, δε, χαρακτηριστικά πως: «Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου». Παράλληλα, φέρεται να είπε πως «μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους».

Αναλυτικά, φέρεται να είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής: «Μάς επιτέθηκε (ο 20χρονος) με το αυτοκίνητο… Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή. Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι μαρτυρίες και των υπολοίπων έξι αστυνομικών οι οποίοι οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πειραιά που τους άσκησε ποινική δίωξη. Παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA