Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 80χρονης στην Εύβοια την Πέμπτη καθώς 25χρονος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε στην αυλή μέσα στα αίματα, χωρίς τις αισθήσεις της ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού της στην Ιστιαία υπήρχαν εμφανή σημάδια ότι επρόκειτο για ληστεία αφού ήταν άνω κάτω. «Την γιαγιά την γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια. Ήξερα ότι είχε χρήματα στο σπίτι γι αυτό αποφάσισα να την ληστέψω» είπε ο 25χρονος στους αστυνομικούς. 

Διαβάστε ακόμη: Εύβοια: Νεαρός Ρομά ομολόγησε το φόνο 80χρονης μέσα στο σπίτι της 

Στην ομολογία του μετά από πολύωρη κατάθεση, ο νεαρός Ρομά ανέφερε: «Την γιαγιά την γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια. Ήξερα ότι είχε χρήματα στο σπίτι γι αυτό αποφάσισα να την ληστέψω. Πήγα στις επτά το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά η γιαγιά μιλούσε στο τηλέφωνο και έφυγα», σύμφωνα με το lawandorder. Ανέφερε επίσης ότι: «Επέστρεψα μισή ώρα αργότερα. Η γιαγιά ήταν στην αυλή του σπιτιού, την χτύπησα και την έσπρωξα. Έπεσε στο έδαφος, μπήκα στο σπίτι και άρπαξα 900 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Ήμουν μεθυσμένος και δεν θυμάμαι τι έγινε μετά». 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία:

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εντοπίστηκε χθες (29-10-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, ως ύποπτος ένας ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη για να εξεταστεί.

Έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας, με κίνητρο τη ληστεία, σε βάρος της ηλικιωμένης, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Ειδικότερα όπως διακριβώθηκε, ο συλληφθείς προχθές (28-10-2021) το απόγευμα, εισήλθε στον αύλειο χώρο της οικίας του θύματος και επεχείρησε, με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου, να διαρρήξει την κεντρική είσοδο του σπιτιού.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη, η οποία εξήλθε της οικίας της και τότε εκείνος της κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους της οικίας και προέβη στην αφαίρεση χρηματικού ποσού και ενός κινητού τηλεφώνου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA