Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χαλάνδρι: Τι κρύβεται πίσω από την τραγική ιστορία - Το 13χρονο παιδί είδε τον πυροβολισμό κατά του πατέρα της

Η 49χρονη πυροβόλησε εξ επαφής τον 68χρονο βιολογικό πατέρα της κόρης της μπροστά στα μάτια της 13χρονης, έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι - Φώναζε: «Μου απήγαγαν το παιδί, μου το βίαζαν»

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Χαλάνδρι όπου μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 49 ετών πυροβόλησε τον πατέρα της κόρης της, με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση και με τον οποίο απέκτησε μία 13χρονη σήμερα κόρη, της οποίας έχασε την επιμέλεια έπειτα από δικαστική απόφαση. Ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. 68 ετών, δέχθηκε πυροβολισμό στην θωρακική χώρα και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας διακομισθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Το θλιβερό συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια της 13χρονης Μ. η οποία είδε την βιολογική της μητέρα να πυροβολεί τον πατέρα της... Οταν ο πατέρας της 13χρονης βγήκε από το σπίτι για να παραλάβει το παιδί του από το σχολικό λεωφορείο, η γυναίκα τον πλησίασε κι αφού υπήρξε έντονος λεκτικός διαπληκτισμός τον πυροβόλησε στον κορμό. Η γυναίκα, ύστερα από τον πυροβολισμό έμεινε στο σημείο του συμβάντος και περίμενε τους αστυνομικούς να φτάσουν και να την συλλάβουν, ούσα σε άσχημη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η γυναίκα μέσα από τις ακατάληπτες φράσεις της, την ώρα που συνελήφθη και την έβαζαν στο περιπολικό για να την οδηγήσουν στο ΑΤ Χαλανδρίου, φώναζε: «Μου απήγαγαν το παιδί, μου το βίαζαν».

Σύμφωνα με τους περίοικους, αλλά και μια οικογενειακή φίλη του γιατρού και της Βρετανίδας συζύγου του, η 49χρονη Κ.Τ. η οποία είχε δημιουργήσει πολλές φορές στο παρελθόν προβλήματα στην οικογένεια του γιατρού, καθώς υποστήριζε ότι της είχαν απαγάγει το παιδί και δεν της το έδιναν να το δει, είχε η ίδια απαγάγει την κόρη της, η οποία έπασχε από επιληπτικές κρίσεις και δεν της χορηγούσε φάρμακα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί...

Κατ' άλλες πληροφορίες, οι γείτονες έλεγαν ότι οι «επισκέψεις» της ήταν συχνές και την είχαν δει και με πιστόλι, αλλά, θεώρησαν ότι ήταν ψεύτικο κι ότι οι απειλές της ήταν μόνο λόγια και δεν πίστευαν ότι θα έφτανε ποτέ στην σημερινή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συνήθως, έβαλε κατά της συζύγου του γιατρού και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια θεωρούν ότι στόχος ήταν η Βρετανίδα κι όχι ο γιατρός, όμως σήμερα δεν τη βρήκε μπροστά της κι έτσι πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της.

Στα δικαστήρια από το 2016

Οι δυο τους, θύτης και θύμα είχαν χρόνια δικαστική διαμάχη και τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του γιατρού, δίνοντάς του την επιμέλεια το 2017. Η μικρή ζούσε με τον πατέρα της και την σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει άλλα δύο ενήλικα παιδιά, από τον Ιανουάριο του 2016. Το Μονομελές Πρωτοδικείο, όπου συζητήθηκε η αγωγή του γιατρού σε βάρος της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού αποφάσισε να του αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια κι έκτοτε η 13χρονη σήμερα Μ. διαμένει με τον πατέρα του.

Το εννιάχρονο αγγελούδι, που αποτελεί πλέον μήλον της Εριδος για τους δύο γονείς, διαμένει από τον Ιανουάριο του 2016 με τον 68χρονο γιατρό και τη Βρετανίδα σύζυγό του, ύστερα από δικαστική απόφαση που του έδινε την προσωρινή επιμέλειά του. Αν και ο ίδιος μετά τη γέννηση της κόρης του το 2009 αρνούνταν να την αναγνωρίσει, καθώς αμφέβαλλε για την πατρότητά της, το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Αν κι ο ίδιος μετά τη γέννηση της κόρης του το 2009 αρνούνταν να την αναγνωρίσει, καθώς αμφέβαλλε για την πατρότητά της, το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. ήταν ο βιολογικός πατέρας της.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη

Εκτοτε ξεκίνησε μια τεράστια μάχη εντός κι εκτός δικαστικών αιθουσών κι αστυνομικών τμημάτων με εκατέρωθεν ύβρεις και τεταμένο κλίμα. Η μητέρα της Κ.Π. είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η μικρή μεγάλωνε με τη μητέρα της μέχρι την ηλικία των 7 ετών και η κόρη της ήταν μια αφοσιωμένη μητέρα, η οποία άφηνε στην άκρη την καριέρα της, ως εικαστικός για να μεγαλώσει το παιδί της. Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι η μικρή έπασχε από επιληπτικές κρίσεις, καθώς δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 7 οπότε και ζούσε με την μητέρα της, αφήνοντας να εννοηθεί πως ό,τι κακό είχε συμβεί, συνέβη λόγω της «δηλητηρίασης» της μικρής από τον οφθαλμίατρο και τη σύζυγό του, που έκαναν πόλεμο στην βιολογική μητέρα της 13χρονης σήμερα κοπέλας. «Ποτέ το παιδί μέχρι επτά χρονών δεν παρουσίασε καμία επιληπτική κρίση, αυτός και η γυναίκα του φοβίζουν το παιδί και βρίζουν τη μαμά του» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της δράστιδος. Μάρτυρας και φίλη της οικογένειας του γιατρού είχε καταθέσει πως «το παιδί εμφάνισε επιληπτικές κρίσεις πέρυσι (σ.σ.: το 2016) το καλοκαίρι. Είχε αγωνία πριν και μετά από κάθε επίσκεψη στη μητέρα του».

Τους απειλούσε συχνά, τους έχει χτυπήσει στο παρελθόν

«Η γυναίκα αυτή έχει παιδί με το γιατρό, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια άλλη γυναίκα και έχουν πάρει την επιμέλειά του παιδιού ο γιατρός και η νόμιμη σύζυγος του. Το παιδί είναι της δράστιδος η οποία δεν είχε παντρευτεί με το γιατρό. Ήταν εξωσυζυγική σχέση. Ερχόταν συχνά και τους ενοχλούσε η δράστις. Πολλές φορές έχει δείρει και τη σύζυγο του γιατρού. Όπου τους έβρισκε έχει δημιουργήσει περιστατικά.

Μάλιστα έχει χτυπήσει κι ένα άνθρωπο που πήγε να μπει στη μέση όταν επιτέθηκε στο γιατρό και στη γυναικά του. Εχουν γίνει πάρα πολλά περιστατικά και δεν ξέρω πως το κράτος είχε αφήσει μια τρελή να κυκλοφορεί. Συζητάγαμε πως αν δεν σκοτώσει κάποιον δεν θα την βάλουν μέσα στη φυλακή. Αυτό το παιδάκι έχει περάσει πάρα πολλά. Και δεν επιτρέπεται ένα μικρό παιδί να περνάει τόσα πολλά. Κι εμένα αν με έβλεπε και ήξερε ότι είμαι φίλος της οικογένειας θα μου επιτίθονταν.. Το παιδί σε όλα αυτά ήταν μπροστά. Πριν από χρόνια είχε αρπάξει το παιδί, έπαθε επιληπτική κρίση και δεν του έδινε φάρμακα...»

«Ξέραμε ότι αυτή στήνει καρτέρι μπροστά στο σπίτι τους και τους απειλεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η αυτόπτης μάρτυρας στο Reader και πρόσθεσε: «Η γυναίκα είχε φτάσει στο σημείο να χτυπήσει και τη γυναίκα του γιατρού και τον ίδιο. Οποιος πήγαινε να βοηθήσει, έτρωγε ξύλο».

Αυτός είναι ο γιατρός που δέχθηκε τον πυροβολισμό

Ο 68χρονος Γ.Ν είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (πρώην ΚΟΦΚΑ). Είναι από τους πρώτους (1992) που εφάρμοσε στην Ελλάδα και διεθνώς το laser στις διαθλαστικές επεμβάσεις για τη διόρθωση της μυωπίας, του αστιγματισμού, της υπερμετρωπίας και της πρεσβυωπίας, υπεύθυνος του αντίστοιχου τμήματος του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Εχει επίσης εκπαιδεύσει αρκετούς νέους οφθαλμιάτρους στο τομέα αυτό.

Δηλώνει γόνος γνωστής οικογενείας η δράστις

Η 49χρονη Κ.Τ. δηλώνει ότι είναι εικαστικός κι έχει τελειώσει την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Σε ό,τι αφορά στην σχέση της με τον βιολογικό πατέρα της κόρης της, τον Γ.Ν. τον οποίο πυροβόλησε, αναφέρει ότι ουδέποτε είχαν σχέση κι ότι την βίασε πριν από 13 χρόνια κι έκτοτε δεν τον ξαναείδε. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένη και κατά την ίδια ο έγγαμος βίος της ήταν κρυστάλλινος κι ευτυχισμένος. Παράλληλα, δηλώνει γόνος της γνωστής οικογένειας Παυλίδη κι αναφέρει ότι είχε απαχθεί από τον πρώην σύζυγο της μητέρας της, ο οποίος την πήγε σε ορφανοτροφείο στην Αλβανία και της άλλαξαν τα στοιχεία, δηλώνοντάς την με το σημερινό της όνομα. Για τον γιατρό ανέφερε επίσης ότι είχε βάλει στο «μάτι» την αμύθητη περιουσία της και γι αυτό της είχε πάρει το παιδί και την απειλούσε, «λαδώνοντας» παράλληλα δικαστές και αστυνομικούς για να της πάρουν την επιμέλεια και να την κλείσουν σε ψυχιατρείο... Ολα τα παραπάνω έχουν γραφτεί στα προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα οποία δημοσιεύει και μηνύματα που ανταλλάσσει κατά καιρούς με το σημερινό της θύμα...

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Χαλάνδρι #πυροβολισμοί #αστυνομία

Best of Internet