Μενού
  • Α-
  • Α+

Βαριά τραυματισμένος με δύο σφαίρες σε στήθος και θώρακα νοσηλεύτηκε ο 68χρονος οφθαλμίατρος που δέχτηκε την επίθεση από πρώην σύντροφό του στο Χαλάνδρι που ζητά απεγνωσμένα την επιμέλεια του παιδιού τους. Η 49χρονη γυναίκα τον πυροβόλησε στην οδό Ζαν Μωρεάς και Φιλικής Εταιρίας, μπροστά στα έντρομα μάτια της 12χρονης κόρης τους και δεκάδων άλλων ανήλικων.

Οι γιατροί του νοσοκομείου «Γεννηματάς» δίνουν μάχη για να σώσουν τον γιατρό και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. Από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκεται στο χειρουργείο και αναμένεται η νέα κατάσταση της υγείας του από τους χειρουργούς. Η γυναίκα κρατείται στην Ασφάλεια Ανατολικής Αττικής. Συστήνεται ως εικαστικός, έχει προσαχθεί κι άλλες φορές από τις αρχές, ενώ έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρείο στο παρελθόν. 

Στα δικαστήρια από το 2016

Οι δυο τους, θύτης και θύμα είχαν χρόνια δικαστική διαμάχη και τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του γιατρού, δίνοντάς του την επιμέλεια το 2017. Η μικρή ζούσε με τον πατέρα της και την σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει άλλα δύο ενήλικα παιδιά, από τον Ιανουάριο του 2016. Το Μονομελές Πρωτοδικείο, όπου συζητήθηκε η αγωγή του γιατρού σε βάρος της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού αποφάσισε να του αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια κι έκτοτε η 13χρονη σήμερα Μ. διαμένει με τον πατέρα του.

Το εννιάχρονο παιδί, που αποτελεί πλέον μήλον της Εριδος για τους δύο γονείς, διαμένει από τον Ιανουάριο του 2016 με τον 65χρονο γιατρό και τη Βρετανίδα σύζυγό του, ύστερα από δικαστική απόφαση που του έδινε την προσωρινή επιμέλειά του. Αν και ο ίδιος μετά τη γέννηση της κόρης του το 2009 αρνούνταν να την αναγνωρίσει, καθώς αμφέβαλλε για την πατρότητά της, το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Αν κι ο ίδιος μετά τη γέννηση της κόρης του το 2009 αρνούνταν να την αναγνωρίσει, καθώς αμφέβαλλε για την πατρότητά της, το τεστ DNA επιβεβαίωσε ότι ο οφθαλμίατρος Γ.Ν. ήταν ο βιολογικός πατέρας της.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη

Έκτοτε ξεκίνησε μια τεράστια μάχη εντός κι εκτός δικαστικών αιθουσών κι αστυνομικών τμημάτων με εκατέρωθεν ύβρεις και τεταμένο κλίμα. Η μητέρα της Κ.Π. είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η μικρή μεγάλωνε με τη μητέρα της μέχρι την ηλικία των 7 ετών και η κόρη της ήταν μια αφοσιωμένη μητέρα, η οποία άφηνε στην άκρη την καριέρα της, ως εικαστικός για να μεγαλώσει το παιδί της. Παράλληλα, αμφισβήτησε ότι η μικρή έπασχε από επιληπτικές κρίσεις, καθώς δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 7 οπότε και ζούσε με την μητέρα της, αφήνοντας να εννοηθεί πως ό,τι κακό είχε συμβεί, συνέβη λόγω της «δηλητηρίασης» της μικρής από τον οφθαλμίατρο και τη σύζυγό του, που έκαναν πόλεμο στην βιολογική μητέρα της 13χρονης σήμερα κοπέλας. «Ποτέ το παιδί μέχρι επτά χρονών δεν παρουσίασε καμία επιληπτική κρίση, αυτός και η γυναίκα του φοβίζουν το παιδί και βρίζουν τη μαμά του» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της δράστιδος. Μάρτυρας και φίλη της οικογένειας του γιατρού είχε καταθέσει πως «το παιδί εμφάνισε επιληπτικές κρίσεις πέρυσι (σ.σ.: το 2016) το καλοκαίρι. Είχε αγωνία πριν και μετά από κάθε επίσκεψη στη μητέρα του».

Τους απειλούσε συχνά, τους έχει χτυπήσει στο παρελθόν

«Η γυναίκα αυτή έχει παιδί με το γιατρό, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια άλλη γυναίκα και έχουν πάρει την επιμέλειά του παιδιού ο γιατρός και η νόμιμη σύζυγος του. Το παιδί είναι της δράστιδος η οποία δεν είχε παντρευτεί με το γιατρό. Ήταν εξωσυζυγική σχέση. Ερχόταν συχνά και τους ενοχλούσε η δράστις. Πολλές φορές έχει δείρει και τη σύζυγο του γιατρού. Όπου τους έβρισκε έχει δημιουργήσει περιστατικά.

Μάλιστα έχει χτυπήσει κι ένα άνθρωπο που πήγε να μπει στη μέση όταν επιτέθηκε στο γιατρό και στη γυναικά του. Εχουν γίνει πάρα πολλά περιστατικά και δεν ξέρω πως το κράτος είχε αφήσει μια τρελή να κυκλοφορεί. Συζητάγαμε πως αν δεν σκοτώσει κάποιον δεν θα την βάλουν μέσα στη φυλακή. Αυτό το παιδάκι έχει περάσει πάρα πολλά. Και δεν επιτρέπεται ένα μικρό παιδί να περνάει τόσα πολλά. Κι εμένα αν με έβλεπε και ήξερε ότι είμαι φίλος της οικογένειας θα μου επιτίθονταν.. Το παιδί σε όλα αυτά ήταν μπροστά. Πριν από χρόνια είχε αρπάξει το παιδί, έπαθε επιληπτική κρίση και δεν του έδινε φάρμακα...»

«Ξέραμε ότι αυτή στήνει καρτέρι μπροστά στο σπίτι τους και τους απειλεί», ανέφερε μεταξύ άλλων η αυτόπτης μάρτυρας στο Reader και πρόσθεσε: «Η γυναίκα είχε φτάσει στο σημείο να χτυπήσει και τη γυναίκα του γιατρού και τον ίδιο. Οποιος πήγαινε να βοηθήσει, έτρωγε ξύλο».

Αυτός είναι ο γιατρός που δέχθηκε τον πυροβολισμό

Ο 68χρονος Γ.Ν είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών (πρώην ΚΟΦΚΑ). Είναι από τους πρώτους (1992) που εφάρμοσε στην Ελλάδα και διεθνώς το laser στις διαθλαστικές επεμβάσεις για τη διόρθωση της μυωπίας, του αστιγματισμού, της υπερμετρωπίας και της πρεσβυωπίας, υπεύθυνος του αντίστοιχου τμήματος του Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Εχει επίσης εκπαιδεύσει αρκετούς νέους οφθαλμιάτρους στο τομέα αυτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA