Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκάλεσε η δραστηριότητα επόπτη υγείας που συμβούλευε ασθενή που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου μέσω Facebook να αρνηθεί να διασωληνωθεί

Διαβάστε ακόμη: Ασθενής σε SMS: «Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93» - Αρνητές: «Μη δεχτείς, υπέγραψε και φύγε»

Το θέμα το είχε αποκαλύψει το Reader και ο Μανόλης Γαλάνης στις 26 Οκτωβρίου, με την 51χρονη αρνήτρια ασθενή, η οποία πάσχιζε να μην διασωληνωθεί κι έψαχνε τρόπους μέσα από τα «κανάλια» των αρνητών να το αποφύγει, να έχει τραγική κατάληξη αφού άφησε την τελευταία της πνοή. Η 51χρονη ανεμβολίαστη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μετά την εισαγωγή της άρχισε να επικοινωνεί με γνωστό αρνητή της Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος είναι και επόπτης υγείας, ζητώντας του βοήθεια.

«Θέλουν να με διασωληνώσουν... με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της, λαμβάνοντας την ακόλουθη απάντηση: «Τι έπαθες; Υπέγραψε και φύγε. Μη δεχτείς».

Image removed.

Η οδηγία προς τη νοσηλευόμενη ήταν σαφής: «Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε αστυνομία. Υπέγραψε και ανέλαβε την ευθύνη». Ομως, η ανεμβολίαστη ασθενής παρατηρεί: «Πώς να καλέσω την Αστυνομία αφού είμαι με οξυγόνο; Δεν μπορώ καν να μιλήσω... Και έχω ανάγκη από οξυγόνο». Η 51χρονη αναφέρει ότι νοσεί από κορονοϊό, όπως επίσης και ο σύζυγός της, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, και αφού ερωτάται με ποια μέθοδο έγινε η διάγνωση, λαμβάνει τη διαβεβαίωση ότι «όλα θα πάνε καλά», εκτός και αν έχει κάνει το εμβόλιο με την ίδια να δηλώνει κατηγορηματικά, «όχι βέβαια». Μάλιστα, ο συνομιλητής της επαναλαμβάνει ακόμα μία φορά: «Εάν έχεις τις αισθήσεις σου υπογράφεις και δεν δέχεσαι, αναλαμβάνεις την ευθύνη εσύ».

Image removed.

Η συνέχεια της ιστορίας δίνεται με την ακόλουθη ανάρτηση του γνωστού αρνητή στην προσωπική σελίδα του στο facebook: «Μόλις μίλησα με την Α' ΜΕΘ Παπανικολάου, και ρώτησα για την... Μου είπαν ότι είναι σοβαρά, διασωληνωμένη, χωρίς να μου πουν για ποια αιτία, επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα. Η ... ζητούσε βοήθεια από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής... Παραθέτω όλη την συνομιλία που είχαμε, και τα ερωτηματικά που προκύπτουν, προς έρευνα.

  1. Πότε πρόλαβε κι έγινε σοβαρά;
  2. Πώς ταυτόχρονα βρέθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία με Ο2 μαζί με τον σύζυγό της;
  3. Τι εννοούσε ότι δεν τους κάλυψαν από το σπίτι;
  4. Με ποια μέθοδο διαγνωστική διαπιστώθηκε ότι είχαν Covid;

Εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση.

Η συνομιλία παρατίθεται προς έρευνα, από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν πώς ένας νέος άνθρωπος βρέθηκε διασωληνωμενος σοβαρά από ένα επιπόλαιο επιδημιολογικά και στατιστικά αίτιο»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA