Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ψευτογιατρός: «Ηθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει» - Συγκλονίζει μητέρα κοριτσιού στο δικαστήριο

«Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας», ανέφερε στο δικαστήριο η μητέρα ενός κοριτσιού που τελικά έχασε τη ζωή του λόγω της «θεραπείας» που έδινε ο ψευτογιατρός - Η συγκλονιστική κατάθεσή της για τη δράση του 48χρονου

Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

«Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω στο παιδί μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του». Αυτά ανέφερε η μητέρα ενός κοριτσιού που είχε όγκο στον εγκέφαλο. Η μητέρα του κοριτσιού, χωρίς να γνωρίζει τη δράση του ψευτογιατρού, του εμπιστεύτηκε τη ζωή του παιδιού της. «Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω στο παιδί», επανέλαβε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη: Γυναίκα που εγκαταλείφθηκε 2 ετών: Μην πετάτε τα παιδιά

Η μητέρα του κοριτσιού που έχασε με τόσο άσχημο τρόπο τη ζωή της συμπλήρωσε στο δικαστήριο: «Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας» για να συμπληρώσει πως η θυσία του κοριτσιού της απέτρεψε τουλάχιστον άλλους ανθρώπους από το να οδηγηθούν στο θάνατο.

«Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είναι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο κι εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε "αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά". Όταν το παιδί είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο».

«Αν συνεχίσεις να κάνεις τη θεραπεία, θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου»

Τον πρώτο καιρό υπήρξαν δείγματα ανάκαμψης, είπε η μάρτυρας: «Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιό του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, "ορίστε, επιβεβαιώνεται η θεραπεία". Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού στο Ιατρόπολις γιατί είχε καλό μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε συγκεκριμένο γιατρό. Εκεί ο σύζυγός μου αναζητά τον γιατρό, του λέει ότι ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο κι εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά. Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό. Μας έστειλε σε ένα ιατρείο να πάρουμε. Ο γιατρός είπε στον σύζυγό μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».

Σε μια επίσκεψη τους είπε πως ο όγκος υποχωρεί. Σε ερώτηση του κοριτσιού για το εάν θα γίνει καλά, εκείνος απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κάνεις καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου». Ο όγκος, όμως, μεγάλωνε, σύμφωνα με τα ευρήματα των εξετάσεων. «Τον πήρε ο σύζυγός μου και το ανέφερε και εκείνος απάντησε ότι ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε».

«Ο όγκος μεγάλωνε, μας έλεγε "μη φοβού"»

Τον Ιανουάριο του 2017 η μητέρα της μικρής παρατήρησε αλλαγή στην ομιλία του παιδιού με τον ψευτογιατρό να την διαβεβαιώνει πως όλα θα ξεπεραστούν. «"Μη φοβού" μου έλεγε συνεχώς» ενώ σε δεύτερη μαγνητική τον ίδιο μήνα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως «το παιδί πάει ακόμα καλύτερα» παρόλο που οι γιατροί από την Γερμανία μιλούσαν για υποτροπή.

Εκείνος επέμενε πως το παιδί πηγαίνει καλύτερα και πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι ερευνητές και είναι άπειροι. «Ο σύζυγός μου έλαβε τηλεφώνημα λίγες ημέρες αργότερα από άλλο γιατρό, στον οποίο θα έστελνε ο Κόντος τις εξετάσεις, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα πάνε καλά… Έφτασε το τέρας να δίνει 4 lasix χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατά. Μου έλεγε "μη φοβού, παρενέργειες είναι". Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει θα καθυστερήσω θα πεθάνει».

Το παιδί έφτασε σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει. «Ήρθε με c130 στο Αγλαΐα Κυριακού σε τραγική κατάσταση. Βλέπει τη μαγνητική άλλος γιατρός και λέει "υπάρχει ένας τεράστιος όγκος». Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο: "Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη". Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω ενώ ο σύζυγός μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος».

Αφού οι γονείς του παιδιού κατάλαβαν τι είχε συμβεί, αποφάσισαν να στραφούν εναντίον του. «Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε "τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού". Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή».

Λίγες ημέρες αργότερα ο 48χρονος υποστήριξε ότι χτύπησε στην Ιταλία και δεν μπορεί πλέον να χειρουργήσει. Τελευταία επικοινωνία με τον «ψευτογιατρό» η οικογένεια του κοριτσιού είχε τον Σεπτέμβριο του 2017 και τον Οκτώβριο το παιδί τους πέθανε. Ο 48χρονος ψευτογιατρός, όπως είπε στο δικαστήριο η μητέρα του κοριτσιού, πήρε από την οικογένεια 19.500 ευρώ για τις «υπηρεσίες του».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ψευτογιατρός #Δίκη #Θάνατος #καρκίνος

Best of Internet