Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει η μαρτυρία 32χρονης που εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδερφό της. Με αφορμή την εγκατάλειψη του βρέφους έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, η Μαρία μίλησε για τα όσα έζησε όταν ήταν η ίδια 2 ετών και ο αδερφός της 1, ενώ έστειλε το μήνυμα «μην πετάτε τα παιδιά». 

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της εγκατάλειψης του μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η 32χρονη Μαρία εγκαταλείφθηκε μαζί με τον αδελφό της στη μέση του δρόμου το 1990. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε τη δική της κατάθεση ψυχής προκαλώντας συγκίνηση για τα όσα βίωσε τόσο η ίδια όσο και ο αδερφός της σε τρυφερή ηλικία, αλλά και οργή για τους γονείς που εγκατέλειψαν τα παιδιά στο δρόμο. 

Σήμερα εκείνη έχει κάνει τη δική της οικογένεια, αλλά πάντα υπάρχει ένα «γιατί» να την βασανίζει. «Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες, αλλά όπως ενημερώθηκα μετά είχαμε κακοποιηθεί ο αδελφός μου και εγώ. Ευχαριστώ δημόσια το Κέντρο Βρεφών “Μητέρα” γιατί εάν δεν υπήρχε, δεν ξέρω πού θα βρισκόμασταν» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μείναμε πολύ στο Κέντρο Βρεφών γιατί ο Θεός μας έστειλε δύο άξιους και υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι μας υιοθέτησαν. Υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη στην οικογένεια, είμαστε δεμένοι. Και έδωσα το όνομα του μπαμπά μου στην κόρη μου. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω», συμπλήρωσε. 

«Ζητήσαμε εξηγήσεις» 

Η Μαρία αναζήτησε τους βιολογικούς της γονείς και ζήτησε εξηγήσεις: «πήρα κάποιες απαντήσεις. Η πλευρά του βιολογικού πατέρα μου είπε ψέματα, δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Η πλευρά της μητέρας είπε εν μέρει την αλήθεια. Δεν είχαν να εξηγήσουν πολλά, έλεγαν ασυναρτησίες. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση μαζί τους και δεν θέλω. Έχω γονείς και τους αγαπώ πάρα πολύ». Όπως τόνισε η Μαρία, «πλέον δεν έχει πολλή σημασία. Ευγνωμονώ τον Θεό γιατί βρέθηκα σε μια υπέροχη οικογένεια που μου χάρισε τα πάντα. Γονιός είναι αυτός που σε μεγαλώνει, όχι αυτός που σε γεννάει».

«Μην πετάτε τα παιδιά»

Η 32χρονη Μαρία είπε ότι το παιδί της γνωρίζει την ιστορία: «Δεν είπα λεπτομέρειες αλλά ξέρει ότι είμαι υιοθετημένη. Δεν έχω λόγο να το κρύψω. Οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται πάνω στις αλήθειες, όχι σε ψέματα. Οι γονείς μου με έχουν κάνει δυνατή και τους ευχαριστώ πάρα πολύ». «Υπάρχουν μητέρες που παρακαλούν τον Θεό και με εξωσωματικές προσπαθούν να κάνουν παιδιά και δεν τα καταφέρνουν. Και υπάρχουν κι εκείνες που γεννούν παιδιά και τα πετούν. Ας σταματήσει αυτό, ας μπει ένα τέλος. Αν δεν θες το παιδί πήγαινέ το σε κάποιο ίδρυμα και θα μεγαλώσει πολύ καλύτερα. Μην πετάτε τα παιδιά», τόνισε η Μαρία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA