ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/12/2021 10:12

Εμβόλιο: Ρεκόρ ζήτησης με πάνω από 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης

Προτεραιότητα έχουν όσοι μπαίνουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν πρώτη δόση και μετά ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εμβόλιο: Ρεκόρ ζήτησης με πάνω από 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση οι πολίτες, ύστερα από το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους ενήλικες αναφορικά με την τρίτη αναμνηστικό δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας είπε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους τρεις μήνες προσέλκυσε πολύ κόσμο. Ενδεικτικά ανέφερε πως σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να εμβολιαστούν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι σήμερα στις 10:00 το πρωί έχουν κλειστεί πάνω από 193.000 ραντεβού για τρίτη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες και 8.300 ραντεβού για πρώτη δόση.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία η εξάπλωσή της - Τρόμος στο ΔΝΤ για πισωγύρισμα

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι μπαίνουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν πρώτη δόση και μετά ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και άλλα ραντεβού.

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως. «Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ.Θεμιστοκλέους. Αναφορικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η απόφαση της επιτροπής, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Ομικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ