Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διασωλήνωση σε ΜΕΘ και η απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μακριά από συγγενείς και φίλους, αποτελεί το χειρότερο σενάριο για όποιον νοσεί με κορονοϊό και αναπτύσσει βαριά συμπτώματα. Εκατοντάδες Έλληνες «φλέρταραν» με τον θάνατο για μέρες και τελικά, σαν από θαύμα, σε αντίθεση με άλλους συμπολίτες τους, κατάφεραν να ζήσουν. Ανάμεσά τους και επώνυμοι Έλληνες που μετά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας τους, αποκάλυψαν τα προβλήματα που τους άφησε ο ιός. Ο Βασίλης Λεβέντης πήρε εξιτήριο μετά από 75 ημέρες νοσηλείας, έχοντας χάσει 20 κιλά. Ακολουθούν οι διάσημοι που κατάφεραν να βγουν νικητές και να περιγράψουν την σκληρή μάχη για τη ζωή (αν και κάποιοι δεν πείστηκαν για τη σοβαρότητα της νόσου). 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Βάνα Παπαευαγγέλου: Πάνω από 50.000 τα ενεργά κρούσματα - Δύσκολος ο Δεκέμβριος για τις ΜΕΘ

Βασίλης Λεβέντης: Έχει χάσει πάνω από 20 κιλά 

Εμφανώς αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος και καθισμένος σε καροτσάκι ο Βασίλης Λεβέντης έφτασε στο σπίτι του στη Βάρη με το ασθενοφόρο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, 9 Δεκεμβρίου. Μετά τη δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, την οποία και κέρδισε, πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό ύστερα από νοσηλεία 75 ημερών. Ετσι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων βρίσκεται στο σπίτι του στη Βάρη. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεται εμφανώς αδυνατισμένος με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά. Ο γιος του, Βασίλη Λεβέντη, Μάριος Γεωργιάδης, έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού μετά το εξιτήριο του πατέρα του. Οπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, αν ο Βασίλης Λεβέντης είχε εμβολιαστεί «δεν θα είχαμε περάσει αυτή την περιπέτεια». Μάλιστα, επεσήμανε ότι ο λόγος που ο πατέρας του δεν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ήταν γιατί φοβόταν λόγω των υποκείμενων νοσημάτων.

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Δεν έχω περάσει τα συμπτώματα έναν χρόνο μετά 

Και ο πρώην υπουργός και Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Λεωνίδας Γρηγοράκος, έδωσε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν δύο μήνες στην εντατική κι έχασε 42 ολόκληρα κιλά. «Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού. Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος. Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά. Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια», έλεγε ο κ. Γρηγοράκος τον Απρίλιο. «Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία» συμπλήρωσε. 

Τώρα, σχεδόν έναν χρόνο από τη διασωλήνωσή του, έχει ακόμα επιπλοκές από τη νόσο. Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, έχει επανέλθει κατά 90%, αλλά «βεβαίως έχω υπολείμματα της νόσου μυϊκά υπολείμματα, κάνω καθημερινά 4 ώρες πισίνα και γυμναστική». «Δε βλέπετε τι γίνεται, δε βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη; Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού. Είναι μια δύσκολη στιγμή, προσπαθώ να τα ξεχάσω...».

Συγκινημένος σημείωσε ότι «μού έλειψε η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όλοι εσείς μου λείψατε… Δεν μπορούσα να βλέπω και να καταλαβαίνω ανθρώπους να φεύγουν μόνοι τους, απέραντες ώρες μοναξιάς, η μοναξιά ήταν κάτι το φοβερό. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξή τους».

Στάθης Αγγελόπουλος: Πήγε να πεθάνει, αλλά δεν άλλαξε μυαλό 

Παρά το γεγονός ότι ο Στάθης Αγγελόπουλος νόσησε από κορονοϊό και ταλαιπωρήθηκε πολύ, ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο, αφού ακόμη δεν έχει πειστεί. «Μπήκα στην κλινική στις 19 Ιουλίου, έμεινα 13 μέρες στη ΜΕΘ πέρασα πάρα πάρα πολύ δύσκολα, ήμουν από τους τυχερούς. Ο κορονοϊός υπάρχει, πρέπει να προσέχουμε, πρέπει να προστατευόμαστε, να κρατάμε τις αποστάσεις, αλλά εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δε νομίζω ότι μέχρι τώρα το εμβόλιο αυτό με έχει πείσει να πάω να το κάνω. Με τρομάζει, με φοβίζει

Δεν έκρυψε πως συμφωνεί με όσα έχει πει κατά καιρούς ο Γρηγόρης Πετράκος και ο Γιώργος Μουκίδης: «Συμφωνώ απόλυτα με τον Γρηγόρη Πετράκο και με τον Γιώργο Μουκίδη. Εμείς βαφτιζόμαστε αντιεμβολιαστές επειδή δεν κάνουμε το συγκεκριμένο εμβόλιο. Πώς είναι δυνατόν να λεγόμαστε αρνητές και αντιεμβολιαστές; Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα εμβόλια.«Προτιμώ να πεθάνω από τον κορονοϊό παρά να κάνω το εμβόλιο που μπορεί να μου δημιουργήσει μια παρενέργεια και να πεθάνω τώρα. Αύριο αν κάνω το εμβόλιο μπορεί να μου δημιουργήσει μια παρενέργεια και να πεθάνω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA