Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μιχάλης Γιαννάκος ύστερα από τα πυρά που δέχθηκε για τις δηλώσεις του για VIP ΜΕΘ, δηλώσεις που προκάλεσαν τόσο την καταδίκη του υπουργείου Υγείας και την προσφυγή Πλεύρη στη δικαιοσύνη, όσο και την αυτεπάγγελτη έρευνα που διατάχθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας για την διερεύνηση πιθανών αξιόποινων πράξεων.

Διαβάστε ακόμη: VIP ΜΕΘ: Παρέμβαση εισαγγελίας για τις καταγγελίες Γιαννάκου

Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμεινε ότι υπάρχουν άδειες ΜΕΘ, που προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου κι ενώ δεν έκανε άμεση αναφορά στις VIP ΜΕΘ είπε ότι ο απλός λαός δεν βρίσκει εύκολα κρεβάτι και πολλοί εξ αυτών πεθαίνουν περιμένοντας σε απλές κλίνες. Είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν πάνω από 100 ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι.

«Δύο χρόνια μετά ο κορονοϊός κατατρώει 100 ανθρώπους την ημέρα. Οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία είναι φίσκα. Εχουμε εξαντλημένο προσωπικό μέχρι που καλύπτει τρύπες παντού δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες. Εχουμε 7.000 αναστολές και 2.000 συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώθηκαν.

Πάνω από 100 συνάνθρωποί μας είναι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εφημέρευε σήμερα ως τις 8, και ήταν κάπως καλύτερη η εφημερία. Εχουν εισαχθεί 40 περιστατικά, 20 ύποπτα. Κάνουν και κάτι καλό οι καταγγελίες μας, γιατί κινούνται και τα χειρουργεία και κάποιοι ασθενείς μεταφέρονται σε θαλάμους. Εξι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στους θαλάμους, κάποιοι πολλές ημέρες περιμένοντας ΜΕΘ.

Σήμερα πάνω από 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Θα έπρεπε για κάθε θάνατο να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία για αξιόποινες πράξεις.

Ο ασθενής που χρήζει νοσηλείας στη ΜΕΘ έχει προτεραιότητα. Κάθε μέρα εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου πάνω από 40 κρεβάτια κενά, και το υπουργείο λέει ότι έχουμε πληρότητα 98%. Εχουμε ασθενείς που περιμένουν 10-15 μέρες για να μπουν σε ΜΕΘ και πολλοί χάνουν τη ζωή τους.

Εχουμε 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ ακόμα. Το σύστημα διαπράττει αδικήματα και η εισαγγελία πρέπει να τα ερευνήσει. Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αναφορά στην εισαγγελέα για να ερευνηθεί το θέμα και να βρίσκει εύκολα ΜΕΘ ο απλός λαός κι όχι να είναι σε απλούς θαλάμους δίνοντας μάχη για τη ζωή του» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA