Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις δηλώσεις του προέδρου των συνδικάτου των υγειονομικών υπαλλήλων, Μιχάλη Γιαννάκου, καθώς παρεμβαίνει και η εισαγγελία πρωτοδικών για την διερεύνηση των καταγγελιών ότι γίνεται διαχωρισμός ασθενών και υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για VIP νοσηλείες.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Λεβέντης: Παίρνει εξιτήριο ύστερα από 75 μέρες νοσηλείας

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία οι συγκεκριμένες καταγγελίες να διερευνηθούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τη δικαιοσύνη με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. Ετσι σε αυτή τη δικογραφία που είναι ανοιχτή προς διερεύνηση όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας εντάσσονται και τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Πλεύρης: Θα δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη ο Γιαννάκος

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε ουσιαστικά την παρέμβαση της δικαιοσύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είμαι εξοργισμένος, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη». «Το να λέει ότι γιατροί, νοσηλευτές και πολιτικοί κρατούν κλίνες για να έχουν επώνυμοι είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό, έχω συντάξει αναφορά αξιόποινων πράξεων και ζητώ να κινηθεί η δικαιοσύνη. Καταθέτω σε λίγη ώρα την αναφορά αξιόποινων πράξεων» συνέχισε σε έντονο ύφος ο κ. Πλεύρης. 

Κι εξήγησε: «Υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ μοιρασμένες σε covid και non covid. Αν κάποιος ασθενής χρειάζεται ΜΕΘ και στο νοσοκομείο ΜΕΘ δεν υπάρχει, ενδέχεται να μην μπορεί να μετακινηθεί λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας, να μην υπάρχει τμήμα αντίστοιχο με την πάθηση του εκεί που υπάρχει ΜΕΘ, να μην μπορεί να μετακινηθεί τόσο μακριά, και να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA