Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, οι 11 συλληφθέντες αρνητές, της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που την περασμένη Παρασκευή οργάνωσαν την αρπαγή διευθυντή σχολείου στο Αιγίνιο της Πιερίας. Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης, ζητώντας και λαμβάνοντας από τον Ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν.

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Νέο σόου από τους συλληφθέντες - Δεν είναι όλοι μέλη λένε υποστηρικτές τους

Εναντίον των 11 έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Παράλληλα, κατά περίπτωση δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Κατά τη μεταγωγή τους στον Ανακριτή έστησαν νέο σόου αρνούμενοι να κάνουν rapid test ή να φορέσουν μάσκες, και μάλιστα γι αυτό τον λόγο σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο βρέθηκαν υποστηρικτές του που ανέφεραν μεταξύ άλλων πως δεν είναι όλοι οι συλληφθέντες μέλη της αυτο-αποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Μόνο δύο από αυτούς ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα, υποστήριξαν, και οι υπόλοιποι είναι γονείς που... προστάτευαν τα παιδιά τους.

Τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον γυμνασιάρχη τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν.

«Ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα»

Ο δικηγόρος τους Βασίλης Νουλέζας μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ανέφερε επίσης, ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Επίσης, ο Βασίλης Μαρκής, Επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων, είπε χαρακτηριστικά: «Με μια λέξη  θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όλα αυτά, που επικαλούνται, αστειότητες. Αντιλαμβανόμουν τη λογική αυτή ως ένα κακόγουστο αστείο. Υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο. Ο ποινικός κώδικας έχει διατάξεις, που μπορούν, να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιστατικό, πριν πάρει την μορφή φαινομένου.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA