Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη φάση της Απογραφής 2021, με την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή. Η διαδικασία έχει πάρει ήδη παράταση καθώς πολλοί παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, ενώ έχει μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο, να δοθεί και νέα προθεσμία. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα 

Διαβάστε ακόμη: Απογραφή 2021: Τι ισχύει για όσους χάσουν την προθεσμία της αυτοαπογραφής

Για όσους δεν πρόλαβαν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά θα υπάρξει και επίσκεψη στα σπίτια από τους απογραφείς. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει ο Θάνος Θανόπουλος σε συνέντευξή του προ ημερών , η ΕΛΣΤΑΤ προετοιμάζεται να γίνει το δεύτερο στάδιο της απογραφής μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας αφού η έξαρση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει αυτή την περίοδο να προχωρήσει η διαδικασία με φυσική παρουσία των απογραφέων.

Απογραφή 2021: Οδηγίες για τη διαδικασία

Για όσους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και αύριο Δευτέρα 13/12, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η Απογραφή 2021 γίνεται ως εξής:

  • Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA