Μενού
  • Α-
  • Α+

«Παράθυρο» για τέταρτη δόση, 3 μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, άφησε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας. «Είναι πολύ πιθανόν να χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, τρεις μήνες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης. Είναι το πιο πιθανό σενάριο, ξεκίνησε η εφαρμογή του στο Ισραήλ, αλλά είναι κάτι που διερευνάται», τόνισε ο κ. Τούντας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Εντοπίστηκε στα λύματα της Θεσσαλονίκης - Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

«Βλέπουμε ότι η ανοσία αυτή τη στιγμή με την τρίτη δόση είναι πάρα πολύ ικανοποιητική, ειδικά έναντι της Όμικρον. Αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι τα εμβόλια έχουν μια διάρκεια και η αποτελεσματικότητά τους πέφτει σημαντικά μετά τους 3 μήνες», εξήγησε ο κ. Τούντας. Μάλιστα, εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν εμβόλια των οποίων η αποτελεσματικότητα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και έτσι δεν θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε τρεις μήνες, «αλλά είναι πιθανόν να χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε μια φορά τον χρόνο, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη».

Μπουρλά: Πιθανή η τέταρτη δόση νωρίτερα λόγω της μετάλλαξης Ομικρον

Την πιθανότητα να χρειαστεί νωρίτερα η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είχε αφήσει νωρίτερα και ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. Ο ίδιος στις αρχές Δεκεμβρίου είχε δηλώσει ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA