Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, τη χρήση είτε διπλής μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, είτε εκείνες τύπου ΚΝ95. Πρόκειται για μάσκες που προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τις χειρουργικές μιας χρήσης ή τις υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων και πλέον κρίνεται απαραίτητο για μέρη που υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός.

Διαβάστε ακόμη: Μάσκα ΚΝ-95: Οι λοιμωξιολόγοι την υπέδειξαν ως κατάλληλη για είσοδο σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Οι μάσκες ΚΝ-95 όπως και οι FFP2 και οι N95 είναι και αυτές μιας χρήσης, θεωρούνται υψηλής αναπνευστικής προστασίας και προσφέρουν προστασία που φτάνει το 94 με 95%. Ωστόσο θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ-95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Επιπλέον βοηθάει στον αποκλεισμό εισόδων βιολογικών υγρών του φορέα μάσκας σε άλλους, για παράδειγμα όταν βήχει η φταρνίζετε. Παράλληλα, μειώνει την αρνητική επίδραση μικρών σωματιδίων αερολύματος που προέρχονται από το τριγύρω περιβάλλον. Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης ΚΝ-95 είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 10 ώρες, αντί για 2 με 3 που έχουν οι απλές μάσκες μιας χρήσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA