Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρες απειλές για την ζωή των υπευθύνων, που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό διατυπώνονται πλέον στα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών. Οι συγκεντρώσεις αυτές από χώροι διακίνησης θεωριών συνωμοσίας για την πανδημία και τα εμβόλια το προηγούμενο διάστημα, που επηρέασαν σημαντικό τμήμα της κοινωνίας στην απόφασή του να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό του, εξελίσσονται σε πεδία εκφοράς επικίνδυνης και απειλητικής ρητορικής με πολιτικές προεκτάσεις, που δημιουργούν τουλάχιστον προβληματισμό.

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος: 100 μέλη στα «δίχτυα» της Ασφάλειας Αττικής - Συνδέονται με Χρυσή Αυγή, ακροδεξιές ομάδες και Σώρρα

Ειδικά σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αστραπιαία επέλαση της παραλλαγής Ομικρον και απαιτείται κοινωνική και πολιτική σύμπνοια για τη διαχείριση του ανεξέλεγκτου 5ου πανδημικού κύματος, κραυγές για «ταφόπλακα» εκείνων, που θα αποφασίσουν διενέργεια self test την νέα χρονιά και «κρεμάλες πολιτικών», εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων, συνθέτουν μια ανησυχητική εικόνα.  

«Θα γίνει πόλεμος, άνοιξε η ταφόπλακα... θα τον θάψω»

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν τα όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο παγκρήτιο συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του νησιού, που αντιτίθενται στα μέτρα κατά του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι εκφώνησαν ομιλίες, αναφερόμενοι στις παρενέργειες των εμβολίων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν το «Τη Υπερμάχω» με τον κεντρικό ομιλητή του συλλαλητηρίου, εκτός ελέγχου, να δίνει τον τόνο της κινητοποίησης απευθυνόμενος στους αρμόδιους:  

«Και η σπίθα ανάβει απόψε. Oτι αν τολμήσουν και αγγίξουν είτε σε ευρώ, είτε σε παιδί μας, είτε σε πατέρα μας, είτε σε μάνα μας, είτε σε γιαγιά μας θα μας βρούνε μπροστά τους. Το λέμε ξεκάθαρα. Σήμερα προειδοποιούμε και θα παίξουμε στα ίσια και θα τους πούμε και πού θα γίνει ο πόλεμος όταν έρθει η ώρα. Και όποιος του βαστάει ας έρθει. Εμένα αν τολμήσει κανείς να ακουμπήσει τον πατέρα μου, τη γιαγιά μου, το παιδί μου, το άλλο μου παιδί και οποιονδήποτε συγγενή μου άνοιξε η ταφόπλακά του. Ορκίζομαι στην πατρίδα μου, ορκίζομαι στο αίμα του παιδιού μου ότι θα τον θάψω. Θα τον θάψω». 

«Μπορώ να δω 301 κρεμάλες έξω από τη Βουλή;»

Ολα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν στην περίπτωση, που η κυβέρνηση πάρει τα μέτρα πίσω. Εάν δε συμβεί αυτό όμως και αντίθετα συνεχιστεί η επιβολή μέτρων για τον κορονοϊό από την νέα χρονιά, ακόμα και για τη διενέργεια self test, τότε η προειδοποίηση προς τους αρμόδιους είναι σαφής: «Αν και εφόσον όλα αυτά φύγουν πίσω τότε θα δουν και το πρόσωπο το σωστό και το καθαρό από εμάς. Εάν όλα αυτά συνεχίσουν και επιβάλλουν ακόμα και ένα απλό self σε έναν άνθρωπο από τις 15 του Γενάρη θα έχουν να κάνουν με τον γνήσιο πατριωτικό λαό και αυτούς, που θα αναστήσουν ξανά την πατρίδα, τον Θεό και την οικογένεια μας». 

Την απειλητική τοποθέτηση διέκοψε παρέμβαση υγειονομικού σε αναστολή, η οποία παίρνοντας το μικρόφωνο είπε καταχειροκροτούμενη: «Μπορώ να δω 301 κρεμάλες έξω από τη Βουλή; Μπορώ;». Από την πλευρά του ο κεντρικός ομιλητής υποστήριξε ότι οι συγκεντρωμένοι είναι «ειρηνιστές» μέχρι βέβαια να αγγίξουν οι κυβερνώντες τους συγγενείς τους και το Σύνταγμα. «Εμείς είμαστε ειρηνιστές. Τι εννοώ ειρηνιστές. Είμαστε ειρηνιστές μέχρι να αγγίξουν αυτά, που είπαμε. Εάν αγγίξουν παιδιά και συγγενείς μας και πλέον ξανά το Σύνταγμά μας δε γυρίσει στη θέση του θα έχει να κάνει μαζί μας, όποιος μπει ανάμεσα σε εμάς και τους μασόνους, που κυβερνούν παγκόσμια».

Στο τέλος του συλλαλητηρίου συγκεντρώθηκαν χρήματα για την ενίσχυση, όπως αναφέρθηκε, 120 οικογενειών υγειονομικών, που είναι σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA