Αποκαλυπτικό ήταν το πρώτο στάδιο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης της Κρατικής Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους «Θεματοφύλακες». Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εντοπίστηκαν 100 άτομα μέλη στην Αττική. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν συγκεντρώσει όλα τα περιστατικά δράσης των Θεματοφυλάκων από αστυνομικά τμήματα και τμήματα Ασφάλειας όλης της Αττικής.
Παράλληλα έχουν αντλήσει πληροφορίες από όλες τις μηνύσεις που έχουν υποβάλλει άτομα που βρίσκονται στο ερευνητικό στόχαστρο σε βάρος Εισαγγελέων, εκπαιδευτικών, αστυνομικών και δημάρχων. Τα περιστατικά και τα πρόσωπα αναμένεται να ομαδοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτά τα πρόσωπα έχουν σύνδεση με άλλες ομάδες που έχουν δράσει και κινηθεί απειλητικά σε Θεσσαλονίκη, Πιερία και άλλες περιοχές.
Σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία οι αξιωματικοί που ασχολούνται με τις υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, συλλήψεων και κατ' οίκον ερευνών. Με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως έχουν συνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, άλλες ακροδεξιές ομάδες καθώς και με τον Αρτέμη Σώρρα.
- Η τάπα του Γεραπετρίτη στον Μακάριο, η ανανέωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας και το σιωπητήριο της Καρυστιανού
- Βιολάντα: Πολλά τα ερωτήματα μετά τις αποκαλύψεις για πολύμηνη διαρροή προπανίου
- Πένθος για τον Γρηγόρη Aρναούτογλου: Πέθανε η μητέρα του
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.