Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα νέα μέτρα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω η διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον, μετά και το ρεκόρ των κρουσμάτων που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα σε όλη την επικράτεια της χώρας, ωθούν τους πολίτες να καταφύγουν σε άλλες λύσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα Airbnb της Αττικής έχουν 100% πληρότητα ενώ από την κυβέρνηση έχουν γίνει σαφή τα «τσουχτερά» πρόστιμα που θα υπάρξουν σε περίπτωση παράβασης των μέτρων. 

Διαβάστε ακόμη: Παραμονή Πρωτοχρονιάς με νέα μέτρα στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον

Σύμφωνα με το MEGA, οι κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου Airbnb στην Αττική και σε δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, φτάνουν στο 100%. Ως γνωστόν, τα μαγαζιά -την παραμονή της Πρωτοχρονιάς- θα λειτουργούν μέχρι τις 02:00, χωρίς μουσική και μόνο με καθήμενους ενώ τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι τις 00:00 με τα ίδια μέτρα.

Οι πλατφόρμες δίνουν τη δυνατότητα στους διαχειριστές να απορρίπτουν αιτήματα από πελάτες όταν υπάρχει η υπόνοια διοργάνωσης πάρτι. Συγκεκριμένα απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι με dj σε σπίτια, μισθωμένους χώρους ή υπόγεια, με εισιτήριο χωρίς dj και σε Airbnb που μισθώθηκαν για στέγαση.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: «Τσουχτερά» πρόστιμα στους διοργανωτές πάρτι 

Τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων περιμένουν πολύ αυστηρά πρόστιμα. Για ιδιωτικά πάρτι σε μισθωμένους χώρους, προβλέπεται:

  • πρόστιμο 50.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
  • πρόστιμο 200.000 ευρώ για την δεύτερη παράβαση

Για υπέρβαση ωραρίου, ατόμων ή απαγόρευσης μουσικής σε επιχειρήσεις εστίασης, προβλέπεται:

  • πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο σε επιχείρηση έως 500 τ.μ
  • πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15 ημέρες λουκέτο σε επιχείρηση από 500 τ.μ και άνω.

Σε δηλώσεις του στο OPEN ο Πρόεδρος Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να ελέγξει κάποιος την κράτηση. Όταν θα γίνει η κράτηση, εμείς βλέπουμε απλά ένα όνομα δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει από πίσω. Υπάρχει αρκετή ζήτηση για μία ημέρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA