Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Φλώρινας καθώς μετά τον μεγάλο σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έχουν ακολουθήσει πολλοί μετασεισμοί που έχουν βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια τους. Το επίκεντρό του εντοπίζεται μόλις 2 χλμ από την κεντρική πλατεία, προς τη συνοικία «Σίμος Ιωαννίδης».

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός: 5,3 Ρίχτερ κοντά στη Φλώρινα

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων -κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών- ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Μετά από απόφαση που πήραν για προληπτικούς λόγους οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας. 

«Είναι ένα ερώτημα το αν ήταν ο κύριος σεισμός. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ήταν αλλά πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν έχουμε κάποιο προηγούμενο πρόσφατο ιστορικό για να δούμε πώς συμπεριφέρεται η περιοχή. Έχει δώσει σεισμό το 1920 κάποιους μικρούς σεισμούς η περιοχή», είπε ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας στο MEGA.

«Αυτό το ρήγμα το ανιχνεύσαμε χτες το βράδυ, το νοτιοδυτικό κομμάτι του περνάει από την πόλη της Φλώρινας, για αυτό γίνονται αισθητοί και επειδή είναι επιφανειακοί. Η σεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη, έχουμε 13 σεισμούς άνω των 3 βαθμών. Συγκαλέστηκε το συντονιστικό όργανο, είμαστε σε επαφή με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας», συνέχισε ο ίδιος.

«Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιες ζημιές σε παλιά κτίρια. Στην πόλη και στα γύρω χωριά υπάρχουν παλιά κτίρια, άρα θα πρέπει αν προσέξουμε να μη μένουμε σε αυτά, και να μη διερχόμαστε από αυτά», τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Έχει σεισμούς. Είναι 6-7 ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας. Η ακτίνα του σεισμού ήταν πολύ μεγάλη, και θα έγινε αισθητός και πέραν των συνόρων μας. Οι πολίτες πρέπει να δείξουν ψυχραιμία, οι συνθήκες είναι δύσκολες και λόγω του ψύχους. Πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών», συνέχισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA