Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκε ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από απόφαση του γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν κυρίως μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο (08-09 Ιανουαρίου) στην παραπάνω περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Ληστές έκλεβαν ακόμα και τις σχάρες από κεντρικούς δρόμους και τις πωλούσαν για χαλκό

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 08 Ιουλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αφορά σε όλα τα νησιά του Δήμου Καλυμνίων, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο. Η απόφαση αναρτήθηκε στο Διαύγεια λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, σημαντικές ζημιές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών (8 και 9 Ιανουαρίου) στο νησί. Αφορούν το οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης, γεωργικές καλλιέργειες κ.ά.

Ο Δήμος Καλύμνου είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα μετά τις σχεδόν καταστροφικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Οι ζημιές αφορούν το οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης, γεωργικές καλλιέργειες κ.ά.

Ήδη για την αντιμετώπισή τους έχουν δραστηριοποιηθεί, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Καλύμνου. Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση στην Κάλυμνο έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή των Σκαλίων και της Παλιονήσου. Κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μεγάλη καθίζηση προκλήθηκε σε σημεία του οδικού δικτύου πριν από την Παλιόνησο.

Παράλληλα, υπάρχουν ζημιές και σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή των Σκαλίων, ενώ μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και τους βράχους από τις κατολισθήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA