Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη είναι η νύχτα στην Καρδίτσα εξαιτίας της κακοκαιρίας Διομήδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του karditsapress.gr, εκκενώθηκαν προληπτικά οι τοπικές κοινότητες Κοσκινά και Ψαθοχώρας καθώς «έσπασε» το ανάχωμα κοντά στη γέφυρα του Κοσκινά. Στην περιοχή, μάλιστα, εστάλησαν δύο λεωφορεία ενώ αρκετοί κάτοικοι έφυγαν με τα δικά τους οχήματα.

Ήδη από το Δήμο Παλαμά άνοιξε το κλειστό γυμναστήριο προκειμένου να φιλοξενήσει τους δημότες ενώ σε συναγερμό εξαιτίας της κακοκαιρίας βρίσκονται η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Επίσης, υπάρχει και διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα Μαραθέας - Κλοκοτού λόγω υπερχείλισης του ποταμού.

Την κρισιμότητα της κατάστασης σηματοδοτούσε και η παρουσία του περιφερειάρχη κ Κώστα Αγοραστού, που μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ Κ. Νούσιο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Παν. Σβερώνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κων. Νταρακλίτση συσκέπτονταν συνεχώς με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ενδεχόμενο παρέμβασης που θα εκτόνωνε τα νερά που «έγλυφαν» το οδόστρωμα πάνω από τη γέφυρα.

Η σταδιακή πτώση της στάθμης των νερών του Λείψιμου στην περιοχή του Καρποχωρίου δημιούργησε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σταδιακά θα έπεφτε και η στάθμη των νερών στην γέφυρα του Αγ. Θεοδώρου και τουλάχιστον μίση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον κ. Νταρακλίτση η εικόνα που είχε διαμορφωθεί οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μια γενικευμένης πλημμύρας του οικισμού είχε παρέλθει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA