Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα πραγματικά κίνητρα των δραστών πίσω από την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό του καθηγητή μέσα σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ από ομάδα κουκουλοφόρων, ψάχνει να βρει η ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η εισαγγελία. Η ιστορία είναι άκρως περίεργη δεδομένου πως περιέχει εκτός από τον ξυλοδαρμό και καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλωμάτων τοκογλυφίας, απάτης αλλά και παιδεραστίας! 

Διαβάστε ακόμη: ΑΣΟΕΕ: Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση σε καθηγητή - «Δείχνει» συναδέλφους του ως αυτουργούς

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τρίτης μια ομάδα περίπου 10-20 ατόμων, εισέβαλε σε αμφιθέατρο της σχολής στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Το περιστατικό μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έρχονται από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κουκουλοφόροι έδειραν και φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή.

Το κατέθεσε ο καθηγητής στην αστυνομία

Σε ότι αφορά την αστυνομία, ο καθηγητής έδωσε χθες κατάθεση σε άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας που τον επισκέφθηκαν στον «Ευαγγελισμό» που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής είπε στους αστυνομικούς πως ενώ δίδασκε και βρισκόταν στο μέσο του αμφιθεάτρου με περίπου 200 φοιτητές παρόντες στο μάθημα, μία ομάδα 15-20 ατόμων ανάμεσά τους αγόρια και κοπέλες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν ταυτόχρονα από τις δύο εισόδους του αμφιθεάτρου, δεξιά και αριστερά και κατευθείαν του επιτέθηκαν, τον έβρισαν και τον ξυλοκόπησαν με γροθιές και κλωτσιές.

Όπως είπε ποτέ δεν είχε προστριβές με άτομα του αναρχικού χώρου, ενώ διευκρίνισε πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί απειλές για οτιδήποτε, ενώ έκανε λόγο για υποκινούμενη υπόθεση καθώς έχει όπως είπε «προσωπικές διαφορές» με άλλους τρεις καθηγητές. Το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι αυτό που ασχολείται με τη δράση αναρχικών και αντιεξουσιαστών ομάδων και αυτό δείχνει και τη «κατεύθυνση» που έχουν λάβει οι έρευνες. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, θεωρούν πως είναι ζήτημα ημερών ή ακόμα και ωρών η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση και δεν αποκλείουν το περιεχόμενό της να έχει σχέση με παλαιότερες υποθέσεις του καθηγητή.

Σε εξέλιξη διπλή Εισαγγελική έρευνα

Από τη στιγμή της επίθεσης και μετά βρίσκεται σε εξέλιξη διπλή Εισαγγελική έρευνα. Για την πρώτη δόθηκε εντολή από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ άλλων, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Παράλληλα, ωστόσο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά και υπόθεση στην οποία το θύμα καταγγέλλεται για τοκογλυφία και εμπλοκή σε κυκλώματα παιδοφιλίας! Ειδικά σε ότι αφορά την τελευταία πτυχή της υπόθεσης, φαίνεται πως αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου, συναδέλφους του καθηγητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ότι ο εν λόγω καθηγητής διατηρούσε γραφεία της εταιρείας στη Ρουμανία, όπου εκτός της οικονομικής απάτης (με το γνωστό τρικ της πυραμίδας), κατέφευγε και στο κακούργημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών καθηγητών αναφέρει πως παραβρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία του συναδέλφου του στη Ρουμανία και έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανήλικων ατόμων που επισκέπτονταν την εταιρεία στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μάλιστα, ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε μια πρώτη κουβέντα που είχε με αστυνομικούς φέρεται να κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς της σε βάρος του επίθεσης τους τρεις καθηγητές πανεπιστημίου!

Αργά χθες το βράδυ, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Διαμαντής έκανε μέσω του δικηγόρου του Άγη Τάτση, την παρακάτω δήλωση για το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ:

«Ο καθηγητής Παναγιώτης Διαμαντής, με εξουσιοδότησε να μεταφέρω την παρακάτω δήλωσή του: Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που φωτογραφίζει εμένα και άλλους δύο καθηγητές, ως "υποκινητές" των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα, δηλώνω ότι αύριο το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών αρχών έγκληση εναντίον του. Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν δεδομένου ότι ο Αναστάσιος Δράκος, δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία. Κατανοώ την σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως εισαγγελικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων - εκβιαστών, και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA