Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μυστήριο με τον περίεργο κι εκκωφαντικό ήχο που ακούγεται τη νύχτα στα Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει να αναζητά λύση καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί από πού προέρχεται, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Νέες ψυχρές εισβολές στη χώρα - Χιόνια ακόμα και στα πεδινά

Ο δήμος αρχικά απευθύνθηκε στην υπηρεσία ύδρευσης και σύμφωνα με το MEGA κλιμάκιο της ΕΥΑΘ που μετέβη στο σημείο άκουσε τον ήχο αλλά διαπίστωσε πως δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Σχολιάζοντας το θέμα ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τα αίτια είναι ανθρωπογενή, ωστόσο ο δήμος έχει απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζητά βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA