ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2022 09:05

Σχολεία: Με 8.278 τα θετικά τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών άρχισε η δεύτερη εβδομάδα

Η δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων άρχισε με  8.278 θετικά τεστ για κορονοϊό - Προστέθηκαν νέα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων ενώ από αύριο θα αρχίσει η νέα διανομή self test

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σχολεία: Με 8.278 τα θετικά τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών άρχισε η δεύτερη εβδομάδα
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Συνολικά 8.278 θετικά self test εντοπίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και δηλώθηκαν μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενόψει τη δεύτερης εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων. τα συγκεκριμένα εν δυνάμει κρούσματα -καθώς πρέπει να ακολουθήσει και μοριακός έλεγχος- προήλθαν από διαγνωστικό έλεγχο 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ακόμη: Rapid test: Πού θα γίνουν σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου τα δωρεάν τεστ σε όλη τη χώρα

Προς διευκόλυνση όλων, προστέθηκαν νέα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων ενώ από αύριο θα αρχίσει η νέα διανομή σελφ τεστ από τα φαρμακεία.

Τι θα γίνεται αν μαθητής διαγνωστεί θετικός σε COVID-19

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Video Loading...

Τι θα γίνεται αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός σε COVID-19

Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες

Τι προβλέπεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 εκτός σχολείου; Δηλαδή, τι γίνεται όταν, π.χ., υπάρχει κρούσμα στο σπίτι;

Σε περίπτωση που μαθητές ή εκπαιδευτικοί είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:

  • Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και με ενισχυτική δόση ή εκπαιδευτικοί εμβολιασμένοι με 2 δόσεις τους τελευταίους 6 μήνες ή με μία δόση του εμβολίου J&J τους τελευταίους 2 μήνες, προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες από την έκθεση.
  • Οι εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι με 2 δόσεις πάνω από 6 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή με μία δόση του εμβολίου J&J πάνω από 2 μήνες χωρίς ενισχυτική δόση ή ανεμβολίαστοι, παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή μοριακό τεστ) την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Μετά την 5η ημέρα, οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
  • Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.
  • Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ SELF TEST
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ