Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι της Τετάρτης όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Άλκη Καμπανό, το 19χρονο παιδί που έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Η ερώτηση που του έγινε πριν από την επίθεση «τι ομάδα είναι» φαίνεται πως ήταν αρκετή για να οπλίσει το χέρι του δολοφόνου και να βάλει το όνομα του 19χρονου στη λίστα των θυμάτων των χούλιγκαν, της «οπαδικής βίας» όπως αστόχως αναφέρεται. Γιατί οι οπαδοί δεν είναι δολοφόνοι ούτε μισούν τη ζωή του «αντιπάλου» τους. Και εδώ έρχεται η επιθυμία του πατέρα του Άλκη για να το επιβεβαιώσει.

Διαβάστε ακόμη: «Αφήστε με να πάω μαζί του» φώναζε ο πατέρας του Αλκη στην κηδεία - Αγγίζει τους δράστες η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τον θείο του νεαρού, o πατέρας του Αλκιβιάδη επιθυμεί να γίνει ένας φιλικός αγώνας μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Και εκεί  οι φίλαθλοι των δύο ομάδων θα είναι ο ένας δίπλα στον άλλον, με τα έσοδα αυτής της αναμέτρησης να πηγαίνουν για καλό σκοπό.

Ο Αλκης Καμπανός ήταν φίλος του Άρη. Πήγαινε στο γήπεδο, φορούσε τα διακριτικά της ομάδας του. Πανηγύριζε στις νίκες, στεναχωριόταν στις ήττες. Μέχρι εκεί όμως. Ήταν ένα νέο παιδί που απλώς υποστήριζε μια ομάδα. Όπως ακριβώς και ο Νάσος Κωνσταντίνου, πριν από πέντε χρόνια. Ο ένας ήταν Άρης, ο άλλος ΠΑΟΚ. Και οι δύο υπερήφανοι για την ομάδα τους. Και οι δύο θύματα αρρωστημένων μυαλών που με όχημα τα σύμβολα ενός συλλόγου θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να στερήσουν μια ζωή.

Είναι ευκαιρία, η πρόταση αυτή του πατέρα του δολοφονημένου παιδιού, να πάει το οπαδικό κίνημα ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Να αποδείξουν οι φίλαθλοι πως είναι «εχθροί» μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Και πως μπορούν να το παρακολουθήσουν μαζί. Στο χέρι των ομάδων είναι να το διαχειριστούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA