Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, προχώρησαν, όπως ήταν προγραμματισμένο, το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και φορές που διαμαρτύρονται ζητώντας τη στήριξη της πολιτείας. Οι αγρότες, που συνεχίζουν για μία ακόμη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους, ανέβηκαν πεζή στην Εθνική Οδό μετά από διαπραγματεύσεις με τον Θεσσαλάρχη της ΕΛΑΣ, ταξίαρχο κ. Αστέριο Μαντζιώκα αποκλείοντας το σημείο στον κόμβο της Νίκαιας.

Διαβάστε ακόμη: Αγρότες: Αντιδράσεις για ακρίβεια και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Σύμφωνα με το onlarissa o δρόμος που έκλεισε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι και βάσει προγράμματος θα παραμείνει κλειστός περίπου μέχρι τις 2.15.Το παρόν δίνουν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνος Νούσιος και Απόστολος Μπίλης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Τσιάκος, οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος και αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Λαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Παναγιώτης Νταής, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Πέρα από τη Θεσσαλία, κινητοποιήσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές όπως η Ανατολική θεσσαλονίκη όπου επίσης έχει αποφασιστεί να υπάρξουν συμβολικοί αποκλεισμοί, αλλά και την Αργολίδα.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με το κόστος παραγωγής, με το πετρέλαιο να έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ και τις τιμές των λιπασμάτων να έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Επιπλέον, ειδικά στην περιοχή μας που καλλιεργούνται κυρίως κηπευτικά και δεν έχουμε δέντρα, κάτι που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις μας για τις ζημίες πρέπει να είναι ακόμα πιο άμεσες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον ΕΛΓΑ. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον αγροτικό τομέα πρόσφατα, δεν μας ικανοποιούν. Διεκδικούμε να αναληφθεί μέριμνα για τη μείωση του κόστους του ρεύματος και των λιπασμάτων, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα πρέπει να επιδοτείται από το κράτος, και να αποζημιωνόμαστε 100%» τόνισε χθες ο γενικός γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Στεφανίδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA