ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/02/2022 20:26

Αγρότες: Ετοιμάζουν μπλόκα στη Θεσσαλονίκη - Αντιδράσεις για ακρίβεια και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Κυριακή καθώς προγραμματίζουν να κατέβουν με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της περιοχής - Διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αγρότες: Ετοιμάζουν μπλόκα στη Θεσσαλονίκη - Αντιδράσεις για ακρίβεια και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη καθώς από την Κυριακή θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στος πλατείες των χωριών της περιοχής όπως η Επανομή, τα Βασιλικά, το Μεσημέρι και Σχολάρι αλλά και τη Θέρμη. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και για τη διαδικασία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Πακέτο στήριξης 170 εκατ. ευρώ για αγρότες - Οι επτά παρεμβάσεις

Όπως ανέφερε σχετικά ο γενικός γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Στεφανίδης, η απόφαση για «κατέβασμα» των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων στις πλατείες των χωριών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ελήφθη χθες από τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής και του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης στην Επανομή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Τη Δευτέρα αναμένεται να συσταθεί και το συντονιστικό όργανο των αγροτών, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες των κινητοποιήσεών τους.

Video Loading...

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με το κόστος παραγωγής, με το πετρέλαιο να έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ και τις τιμές των λιπασμάτων να έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Επιπλέον, ειδικά στην περιοχή μας που καλλιεργούνται κυρίως κηπευτικά και δεν έχουμε δέντρα, κάτι που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις μας για τις ζημίες πρέπει να είναι ακόμα πιο άμεσες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον ΕΛΓΑ. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον αγροτικό τομέα πρόσφατα, δεν μας ικανοποιούν. Διεκδικούμε να αναληφθεί μέριμνα για τη μείωση του κόστους του ρεύματος και των λιπασμάτων, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα πρέπει να επιδοτείται από το κράτος, και να αποζημιωνόμαστε 100%» τόνισε ο κ.Στεφανίδης.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΓΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ