Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου στα Καλάβρυτα, καθώς λίγο μετά τις 4μμ εντοπίστηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία. Οι τρεις άνδρες που ήταν έμπειροι ορειβάτες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προσπαθούσαν να βρουν πάγο για να σκαρφαλώσουν, εκτός των ορίων του χιονοδρομικού κέντρου, σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Εκεί σημειώθηκε χιονοστιβάδα που τους στέρησε τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί και οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες

Σύμφωνα με το kalavrytanews πρόκειται για τον 56χρονος Γ.Τ. από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και τους Α.Σ. με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και Π.Τ., προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Νωρίτερα την Κυριακή σε απόκρημνο σημείο κοντά στα Ύδατα της Στυγός,  2χλμ μακριά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, είχαν εντοπίσει ένα κράνος και ένα μπουφάν, με τους διασώστες να επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο, όπου λίγο αργότερα βρέθηκαν διαδοχικά οι σοροί των τριών αναρριχητών.

Το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο και υπήρχαν δυσκολίες ακόμη και για τους διασώστες ώστε να πλησιάσουν και να κάνουν τις έρευνες. Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1490325110905098242?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA