Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομολόγησε τη δολοφονία του Νίκου Κάτσικα, ο διανομέας φαγητού που συνελήφθη. Ενώπιον του ανακριτή διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Ελληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο. Αφορμή, σύμφωνα με τον ντελιβερά, αποτέλεσε το γεγονός ότι ήρθαν σε ερωτική επαφή και δεν πληρώθηκε. 

Ο διανομέας παραδέχτηκε ενώπιον του ανακριτή πως είχε γνωρίσει τον Κάτσικα στο εστιατόριο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του δημοσιογράφου και είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. Όπως είπε κάλεσε στο κινητό και του πρότεινε να πάει σπίτι του, κάτι που εν τέλει έκανε. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του διανομέα, ο Κάτσικας τον ρώτησε για την οικονομική του κατάσταση, με τον ίδιο να απαντά πως είναι φτωχός. Σύμφωνα με το elrai.net, τότε ο Κάτσικας πρότεινε στον διανομέα να έρθουν σε ερωτική επαφή με αντάλλαγμα χρήματα, κάτι που δέχτηκε. Μετά από δύο σεξουαλικές επαφές, ο διανομέας ισχυρίστηκε πως ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να τον πληρώσει και τότε τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε. Ο διανομέας ομολόγησε πως μετά τη δολοφονία πήρε από το σπίτι του Νίκου Κάτσικα 260 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. 

Νίκος Κάτσικας: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016 και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση). Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Νίκος Κάτσικας: Κυριάκος Μητσοτάκης και υπουργείο Εξωτερικών για τη δολοφονία του

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Νίκου Κάτσικα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι προξενικές μας Αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές για τη διαλεύκανση του φόνου του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο, Νικόλαος Κάτσικας, βρέθηκε νεκρός. Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον. Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Οι αρμόδιες προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA