Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με κίνητρο την οπαδική βία. Ετσι, ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.300 ευρώ επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να αποτελεί επικεφαλής Συνδέσμου στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Λυγίζει στην κάμερα ο πατέρας κατηγορουμένου: «Ο Αλκης είναι και δικό μου παιδί»

Σύμφωνα με το ThessToday.gr ο 36χρονος στο πλαίσιο εφόδων της Ελληνικής Αστυνομίας σε Συνδέσμους ομάδων της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του κλειδιά από ισόγειο διαμερίσματος που στεγάζεται ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αμπελοκήπων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν αποτελεί μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ενώ είχε στην κατοχή του κλειδιά από την πόρτα μέσω γνωστών, καθώς εκεί -σύμφωνα με τη μαρτυρία του- παρακολουθούσε αγώνες.

Μάλιστα, ο 36χρονος έχει «καθαρό» ποινικό μητρώο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. κατά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκε ένα κατσαβίδι, ένα ψαλίδι, ένας χαρτοκόπτης και σπασμένα «πόδια» από γραφείο και τραπέζι και όχι αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Για την υπόθεση κατέθεσε ως μάρτυρας ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Χαλκίδα: Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στο μεταξύ, σε μία ακόμη επίθεση χούλιγκαν που έγινε στη Χαλκίδα και προκάλεσε αίσθηση για την αγριότητά της, όπως μετέδωσε το evima.gr, τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας από τους δύο οπαδούς του Ολυμπιακού που συμμετείχε στα βίαια επεισόδια προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα, οι τρεις οπαδοί του Παναθηναϊκού αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα (οι δύο με περιοριστικά μέτρα), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ ζήτησαν αναβολή λόγω κωλύματος τους δικηγόρου τους, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 17 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές δεν έχουν συνδέσει -προς ώρας- τις δύο υποθέσεις οπαδικής βίας κάτι όμως που προκύπτει από τα στοιχεία της Αστυνομίας.

Το χρονικό του επεισοδίου στη Χαλκίδα

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στη Χαλκίδα από βίαια επεισόδια με χούλιγκαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 31 Ιανουαρίου οπαδοί του Παναθηναϊκού ξυλοκόπησαν άγρια 40χρονο οπαδό του Ολυμπιακού ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε μαχαιρώσει οπαδό των πρασίνων.

Στο βίντεο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η στιγμή που δράστες αρπάζουν τον 40χρονο μέσα από το αυτοκίνητο και μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης να τον χτυπούν με σφυρί στο κεφάλι. Στη συνέχεια, χωρίς να υπολογίζουν ότι βρίσκεται παιδί στο αυτοκίνητο, σπάνε τα παράθυρα και το παρμπρίζ του οχήματος. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. την προηγούμενη ημέρα υπήρξε επίθεση του 40χρονου με συνεργό κατά 27χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού τον οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA