Μενού
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, έλαβε  ο 20χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και είχε διαφύγει στην Αλβανία. Ο 20χρονος, παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλλοπηγής. Από εκεί μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού: 21χρονος και «Αθηναίος» τον σκότωσαν - Τα νέα στοιχεία από το DNA

Ο ίδιος μιλώντας στον ανακριτή ισχυρίστηκε ότι είχε περιφερειακό ρόλο, δε χτύπησε και δεν κρατούσε μαχαίρι, στη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο 19χρονος Άλκης και η παρέα του. «Hμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», υποστηρίζει. Όπως ανέφερε, ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος: «Η θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν χτύπησε. Ο συγκεκριμένος δεν έχει καταφέρει χτυπήματα». «Ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε χτύπησε», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι επιβεβαιώνεται, εν μέρει, ότι ο 20χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία, είχε περιφερειακό ρόλο στην δολοφονική επίθεση. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν ήδη προφυλακιστεί 10 άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου.

Στο «μικροσκόπιο» και 12ο άτομο για τη δολοφονία του Άλκη

Με δέκα άτομα να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, και ένα ακόμα να περνά το κατώφλι της Ζ' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται. Πλέον οι Αρχές φαίνεται πως αναζητούν τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που πιθανώς εμπλέκεται στη φονική επίθεση και ένας απ' τους κατηγορούμενους τον έχει υποδείξει ως τον άνθρωπο με το δρεπάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 25χρονο Έλληνα που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο, μάρκας vw polo σκούρου χρώματος που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή.  «Ξέρω μόνο ότι τον λένε Ντίνο. Δεν ξέρω το επίθετό του. Πρώτη φορά τον έβλεπα» φέρεται να είπε στις διωκτικές Αρχές ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

«Δεν θέλω καμία επικοινωνία με τους δολοφόνους του παιδιού μου»

Η μητέρα του Άλκη, η Μελίνα Καμπανού, μίλησε σήμερα το πρωί στον Alpha και τόνισε πως η δολοφονία του Άλκη θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, τους γονείς, την κυβέρνηση, όλους ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με τους συλληφθέντες, ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί καμία επικοινωνία ούτε θα μπει σε κάποια αντιπαράθεση. «Τους δολοφόνους τους παραδίδω στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε και τόνισε ότι δεν θα έχει καμία επικοινωνία μαζί τους. «Να σταματήσει εδώ το όποιο επικοινωνιακό παιχνίδι». «Δεν θέλω καμία επικοινωνία με τους δολοφόνους του παιδιού μου», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA