Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο, η εξέταση DNA που έγινε στα ευρήματα φέρνει στο φως νέα δεδομένα για την υπόθεση. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία Αλκη Καμπανού - Αποκάλυψη Μπαλάσκα: «Το μαχαίρι μπήκε 15 εκατοστά, θα τον σκότωνε όπου κι αν έμπαινε»

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», γενετικό υλικό του Αλκη εντοπίστηκε τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα είτε προσπάθησε να το πάρει από τον 21χρονο την ώρα της επίθεσης είτε το πήρε από το έδαφος και το πέταξε στη θέση που τελικά εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση που, όπως ανέφερε ένας από τους συλληφθέντες, ονομάζεται «Ντίνος», για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών.

Τα «αλληλοκαρφώματα» για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού 

Πάντως, ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι φέρεται να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως - όπως απολογήθηκε - σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε». Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του, τον «Αθηναίο» δηλαδή, ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον 19χρονο Αλκη ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να το εντοπίσουν οι αστυνομικοί.

Ο 25χρονος «Αθηναίος» φέρεται, πάντως, να παραδέχθηκε ότι ««τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη». Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο 21χρονος, - ο οποίος είχε υποδείξει την Πέμπτη τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι. Για την ακρίβεια είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης και κατόπιν ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά. Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το karambit.

Πάντως, η μητέρα του Αλκη Καμπανού, μιλώντας στον Alpha, ήταν κατηγορηματική στο ότι δεν θέλει καμία επαφή με τους συλληφθέντες, οι οποίοι μέχρι τώρα αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον Άλκη. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή πάει να στηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απέναντι πλευρά να «διεκδικεί» επαφή μαζί της. Η μητέρα του Άλκη αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται ότι ετοιμάζεται μία επιστολή μέσω δικηγόρων που θα της αποσταλεί και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί καμία επικοινωνία ούτε θα μπει σε κάποια αντιπαράθεση.

Απολογείται ο 20χρονος που συνελήφθη στην Αλβανία

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δεν χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα. Ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος, μιλώντας στο Mega, είπε πως ο εντολέας του είδε «ποιος χρησιμοποίησε το δρεπάνι, θα τους κατονομάσει και θα έχει συνεπή στάση». «Μίλησα αναλυτικά με τον εντολέα μου. Είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα που αφορούν την ουσιαστική θέση του. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μία περιφερειακή δράση, ένα πρόσωπο που δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο εντολέας μου δεν έχει συμμετάσχει σε κανενός είδους χτυπήματα» ανέφερε ο κ. Σπυράτος και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του «έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα. Θα κατονομάσει όσα έχει δει. Έχουμε μία υπόθεση τραγική κι ένα αποτέλεσμα τραγικό. Πράξεις που είναι αδικαιολόγητες».

«Ήμουν στο αυτοκίνητο, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο, δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Απλώς καταδίωξα κάποια άτομα», φέρεται να ισχυρίζεται ο 20χρονος Αλβανός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου υπεράσπισής του, Παρασκευά Σπυράτου. Αναφερόμενος, από μέρους του, στους λόγους διαφυγής του στο εξωτερικό, ο κ. Ντεμιράζι απάντησε πως «είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα... Ήταν να φύγουν ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου. Τους είπα να πάω κι εγώ μαζί τους». «Φοβήθηκα... δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε το ήθελα... Φοβήθηκα απλώς... Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, το πήρα από φαση μόνος μου», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA