Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μάσκα και η υποχρεωτική της χρήση στους εξωτερικούς χώρους θα βρεθεί στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάψει πλέον να είναι υποχρεωτική αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα σταδιακής επιστροφή στην κανονικότητα.

Αλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στα μέτρα που σταδιακά αίρονται αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα συνεχίσουν να ισχύουν. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, θα παραμείνουν τα μέτρα». 

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Θάνος Πλεύρης είπε πως «δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής τους την 1η Απριλίου. Δύο είναι τα σενάρια: ή θα αποτελεί τυπικό προσόν ο εμβολιασμός και επομένως δεν θα μπορεί να παραμείνει στο ΕΣΥ ή θα επεκταθεί η αναστολή σύμβασης για όσο κρατήσει η πανδημία» τονίζοντας πως αυτό σημαίνει τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου, όπως δείχνουν και οι παραγγελίες που γίνονται για εμβόλια.

Ζαούτης: Η Ομικρον θα φέρει το τέλος της έντονης φάσης

««Μπαίνουμε σε μια άλλη φάση της πανδημίας, βλέπουμε παγκοσμίως ότι η Όμικρον, μάλλον θα φέρει το τέλος της έντονης φάσης, ωστόσο με τον συγκεκριμένο ιό πάντα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα με ένα καινούριο στέλεχος, με μια νέα μετάλλαξη. Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση θα φύγουν οι μάσκες στον εξωτερικό χώρο, όταν ανοίξει ο καιρός, στο επόμενο διάστημα, δεν μπορώ να πω αν θα είναι εβδομάδες, μήνας. Θα το δούμε ανάλογα με το πού βρισκόμαστε, αν υπάρχει κάποια έξαρση, κάποιο καινούριο στέλεχος» δήλωσε από την πλευρά του, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Θεοκλής Ζαούτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA