Μενού
  • Α-
  • Α+

Πιθανή είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είναι αντίθετοι. Η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού φέρνει εξελίξεις και στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές για την επιβολή του προστίμου. 

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός: Διαφωνούν Βασιλακόπουλος - Μαγιορκίνης για την κατάργηση στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μπορούσε να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε στον ΣΚΑΪ ως εξής: «Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι, το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί - έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA