Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζεται προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο. Οι ιστοπαθολογικές της Τζωρτζίνας έχουν ήδη παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές και από αυτές προκύπτει ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις στο παιδί για χορήγηση ουσιών, τόσο φαρμακευτικών όσο και παραφαρμακευτικών, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο και το ρεπορτάζ του MEGA. Ταυτόχρονα δεν βρέθηκαν σημάδια ασφυκτικού θανάτου στην 9χρονη όσον αφορά τα εξωγενή αίτια ενώ ζητείται να διερευνηθεί συγκριτικά στο θέμα των ουσιών και η περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο κ. Θεοχάρης παρέδωσε συνοδεία φωτογραφιών των οργάνων την ιστοπαθολογική εξέταση και όσον αφορά τον ασφυκτικό θάνατο, δεν βρέθηκαν δείγματα όπως για παράδειγμα ασφυκτικές κηλίδες και άλλα. Ταυτόχρονα, από την ιστοπαθολογική δεν εντοπίστηκε καρδιολογικό πρόβλημα στην 9χρονη. Οσον αφορά το φράξιμο καρωτίδων, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε πως από την εξέταση δεν έχει βρεθεί κάτι στο συγκεκριμένο σημείο. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Ο Μάνος ήταν πολύ καλός πατέρας, η Ρούλα ήταν περιεργη και είχε θέματα»

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται σε ουσίες που ενδέχεται να προκάλεσαν βλάβη στο ήπαρ και τους πνεύμονες της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο μετά την ιστοπαθολογική, ουσιαστικά γίνεται αίτημα για σύγκριση ουσιών που χορηγήθηκαν στο παιδί, ενώ γιατροί έχουν ήδη υποστηρίξει πως τα φάρμακα που λάμβανε δεν μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο. «Κλειδί» για τη λύση του μυστηρίου του θανάτου της Τζωρτζίνας θεωρούνται πλέον οι τοξικολογικές εξετάσεις. Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, μετά την ιστοπαθολογική στην Τζωρτζίνα ζητείται επίσης να  διερευνηθεί συγκριτικά και ο θάνατος της Μαλένας στο θέμα των φαρμακευτικών ουσιών. 

Πάτρα: Καταθέσεις για την Τζωρτζίνα

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί, μόνο για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, εξετάζουν 70 γιατρούς και νοσηλευτές για να πάρουν απαντήσεις. Τα κρίσιμα συμβάντα στα οποία εστιάζουν οι αστυνομικοί για την 9χρονη είναι η ανακοπή καρδιάς που υπέστη η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου 2021 ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Πατρών και τον θάνατο του παιδιού ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 29 Ιανουαρίου 2022. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής και έχουν υποστηρίξει πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωσή τους στις δύο ανακοπές της Τζωρτζίνας είναι 12 – 13, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Οπως είπε ο δημοσιογράφος και στις δύο περιπτώσεις η αντίδραση της μητέρας ήταν υποτονική και τον συναγερμό τότε είχε σημάνει η νοσηλεύτρια. Ταυτόχρονα, 20 – 25 γιατροί έχουν υποστηρίξει πως οι δύο ανακοπές της Τζωρτζίνας δεν εξηγούνται από τα δεδομένα των εξετάσεων. 

Τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα: 

  1. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού 
  2. Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο 
  3. Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (ΜΕΘ και Παιδιατρική)
  4. Καραμανδάνειο Πατρών 

Πάτρα: Οι γιατροί της Τζωρτζίνας είχαν καλέσει το Χαμόγελο του Παιδιού 

Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι γιατροί από νοσοκομείο της Πάτρας φέρονται να κάλεσαν το Χαμόγελο του Παιδιού όταν νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. Οι γιατροί, όταν είχαν πια φύγει τα δύο παιδιά της οικογένειας και όταν μπήκε στο Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα και έπαθε ανακοπή που την άφησε τετραπληγική άρχισαν να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Σύμφωνα με τον ALPHA, ενώ σε πρώτη φάση ζητήθηκε συνδρομή ψυχολόγου – την οποία αρνήθηκαν οι γονείς – σε δεύτερη φάση οι γιατροί κατήγγειλαν πως έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση. Τότε, ήταν που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τους κάλεσε να απευθυνθούν στην εισαγγελία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA