Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 25η Μαρτίου γιορτάζεται από Ελληνες ανά τον κόσμο. Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι Ελληνες που γιόρτασαν την 25η Μαρτίου και στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος μαζί με την ανιψιά του πήγε στους χαιρετισμούς για την 25η Μαρτίου και συνάντησε πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών από τις Σέρρες, από Θεσσαλονίκη, από Χίο και από Πάτρα. «Συγκινηθήκαμε», μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, τονίζοντας ότι οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη ήταν διαφορετικοί κατά το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: 25η Μαρτίου: Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία μετέδωσε: «Πηγαίναμε σχολείο κανονικά την 25η Μαρτίου. Οταν είσαι μειονότητα σε μια χώρα, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Επειδή ήταν θρησκευτική γιορτή και δεν μπορούσαμε να πάμε στην εκκλησία, αφού πηγαίναμε σχολείο, την προηγούμενη μέρα μας πήγαιναν οι γονείς μας στην Ευαγγελίστρια και για τη λειτουργία για να μπορούσαμε να μπούμε στο πνεύμα της ημέρας. Δηλαδή, το να είσαι Κωνσταντινουπολίτης, το να είσαι Ρωμιός, έχει κάτι μέσα. Μπορεί να μην είσαι αυτός ο υπερπατριώτης, όπως θέλουν. Οχι, κρατάς τη θρησκεία σου και με τον δικό σου τρόπο την διατηρείς. Τώρα είναι πολύ πιο καλά τα πράγματα. Τη δεκαετία εκείνη που ήμασταν εμείς, ήταν πολύ πιο δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και αναφέρθηκε στο τώρα. Οπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης, όταν σήμερα βλέπουν τους Ελληνες που θα γεμίσουν με σημαίες τις εκκλησίες, παίρνουν μεγάλη χαρά. «Τους περιμένουμε για πάντα», είναι το μήνυμα που στέλνει και τονίζει ότι είναι σημαντικό τέτοια μέρα να γεμίζουν οι εκκλησίες. «Ευχαριστούμε που ήρθαν όλοι», λέει ο Μανώλης Κωστίδης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA